FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tele2 Hrvatska: poslovni prihodi u prvom kvartalu 228 milijuna kuna

ZAGREB, 19. travnja 2012. (Hina) - Telekom operater Tele2 Hrvatska u prvom je tromjesečju ove godine ostvario poslovne prihode u iznosu 228,17 milijuna kuna, što je pad za 1,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvijestili su danas iz Tele2 Hrvatske u priopćenju o tromjesečnim rezultatima matične švedske grupacije Tele2 AB.

Blago smanjenje poslovnih prihoda primarno je i u prvom kvartalu vezano sa smanjenjem prihoda od terminacije poziva u mobilne mreže, navodi se u priopćenju.

Iz Tele2 navode kako im EBITDA (dobit prije kamata, oporezivanja, deprecijacije i amortizacije) za prvo tromjesečje bilježi rast te iznosi 6,31 milijuna kuna (u istom razdoblju lani 0,54 milijuna kuna).

"Rastu EBITDA Tele2 Hrvatska pridonio je pozitivan rast u tržišnom udjelu prema prihodima te poseban fokus na rastuće segmente poput korisnika smartphoneova uz pretplatu, poslovnih pretplatnika te rezidencijalnih prepaid korisnika", navode iz tog telekom operatera.

Po podacima koje iznose, Tele2 Hrvatska je u prvom tromjesečju stekao 12.000 novih korisnika te ima ukupno 722.000 korisnika.

Tele2 Hrvatska dio je Grupacija Tele2 AB koja je, prema danas objavljenim konsolidiranim poslovnim rezultatima, u prvom tromjesečju ostvarila poslovni prihod od 10,48 milijardi švedskih kruna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje porast za 9 posto, dok je EBITDA porasla za jedan posto, na 2,57 milijardi kruna.

Grupacija Tele2 pruža telekomunikacijske usluge u 11 europskih zemalja i ima 34,7 milijuna korisnika. Nudi proizvode i usluge u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, pristup internetu, kabelsku televiziju, usluge podatkovnih mreža te zabavne sadržaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙