FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

u Virovitičko-podravskoj županiji 10.853 nezaposlenih

VIROVITICA, 19. travnja 2012. (Hina) - Krajem ožujka u Virovitičko-podravskoj županiji evidentirano je 10.853 nezaposlenih osoba, što je 1 posto manje u odnosu na veljaču, a 8,2 posto više nezaposlenih u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvijestila je virovitička Područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

U odnosu na veljaču nezaposlenost je za 1,9 posto povećana u ispostavi Orahovica, a 0,6 posto u Slatini, dok je smanjena za 2,3 posto u ispostavi Virovitica i 4,9 posto u ispostavi Pitomača.

U ožujku se u evidenciju nezaposlenih u Virovitičko-podravskoj županiji prijavilo 505 osoba (68 osoba manje nego u istom razdoblju prošle godine). Najviše novoprijavljenih osoba došlo je direktno iz radnog odnosa, njih 306.

Na temelju radnog odnosa, uglavnom na određeno vrijeme, u ožujku su zaposlene 499 osobe iz evidencije, što je za 13,2 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Virovitičko-podravskoj županiji najviše je nezaposlenih u dobi od 20 do 29 godina (30,3 posto), a udio nezaposlenih starijih od 50 godina iznosi 22,9 posto.

(Hina) xztes yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙