FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 19. travnja

ZAGREB, 19. travnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 19. travnja.

ZAGREB - Predsjednik Odbora Hrvatskog sabora za vanjsku politiku Milorad Pupovac prima izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku, obranu i sigurnost Senata Češke Republike kojeg predvodi Jozef Regec. (Hrvatski sabor, Markov trg 6, dvorana Janka Draškovića s početkom sastanka u 10.15 sati, izjave za novinare u 11.30 sati u Zelenom salonu)

Češko izaslanstvo također će primiti potpredsjednik Sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora potpredsjednik Josip Leko i predsjednik Odbora za europske integracije Daniel Mondekar.

BEOGRAD - Suđenje beogradskim članovima skupine optužene u Srbiji i Hrvatskoj za ubojstvo suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića trebalo bi početi iznova zbog novog zakona o kaznenom postupku koji je u Srbiji stupio na snagu sredinom siječnja. Optužnicom posebnoga državnog odvjetništva u Beogradu Sreten Jocić, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović terete se za kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva. Optuženi su da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 milijuna eura, nakon duljeg praćenja Pukanića u listopadu 2008. pripremili eksplozivnu napravu kojom su ubijeni Pukanić i Franjić.

BRUXELLES - Sastanak ministara vanjskih poslova Vijeća NATO-Rusija na kojem će sudjelovati i američka državna tajnica Hillary Clinton.

PARIZ - Ministri vanjskih poslova zemalja Prijatelja Sirije, uključujući i američku šeficu diplomacije Hillary Clinton, razgovarat će o krhkom primirju koje je na snazi u toj zemlji, nakon pobune protiv režima Bašara al-Asada i sukoba koji traju već više od godinu dana.

VARŠAVA - Mladi Židovi će izraziti poštovanje žrtvama holokausta na godišnjem mimohodu u bivšem nacističkom koncentracijskom logoru Auschwitzu.

Dežurni:

Noć: Robert Šalinović

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Sonja Djerasimović

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙