FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 16. travnja

ZAGREB, 15. travnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 16. travnja:

ZAGREB - Na zagrebačkome Županijskom sudu počinje još jedno suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Riječ je o slučaju "Fimi media", jednoj od najvećih korupcijskih afera zbog koje će se na optuženičkoj klupi naći i donedavno vladajuća politička stranka Hrvatska demokratska zajednica (HDZ). Sanaderu, HDZ-u, bivšim dužnosnicima te stranke - glasnogovorniku Ratku Mačeku, rizničaru Mladenu Barišiću i blagajnici Branki Pavošević te vlasnici marketinške agencije po kojoj je slučaj dobio ime Nevenki Jurak sudit će se pred vijećem sutkinje Ivane Čalić. USKOK optužene tereti da su iz državnih tvrtki i institucija od 2003. do 2009 "izvukli" više od 70 milijuna kuna, od čega je 31,6 milijuna kuna završilo u HDZ-ovom "crnom fondu" (9,30 sati Zrinjevac 5).

ZAGREB - Na suđenju bivšem savjetniku ministra unutarnjih poslova Tomislavu Merčepu trebali bi svjedočiti bivši visoki državni dužnosnici Franjo Gregurić i Vladimir Šeks. Merčep je optužen da je od listopada do polovice prosinca 1991. kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a naredio nezakonito uhićenje 52 osobe te mučenje i ubojstva 43 civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja. Gregurić je u tom razdoblju bio predsjednik vlade, a Šeks potpredsjednik Sabora. Rasprava će se održati na Trgovačkom sudu (9 sati, Petrinjska 8).

ZAGREB - Na sjednici Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskoga sabora raspravljat će se, među ostalim, o izmjenama Zakona o javnom okupljanju, izmjenama Zakona o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori te o godišnjem izvješću o radu Upravnog vijeća Hine od 1. svibnja 2010. do 30. travnja 2011. s nadopunom izvješća od 1. svibnja 2011. do 31. prosinca 2011. (11,30 sati, dvorana Josipa Jelačića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U povodu Dana ranog prepoznavanja artritisa održat će se konferencija za novinare Hrvatskog nacionalnog odbora Desetljeća kostiju i zglobova o projektu "500 besplatnih pregleda" koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja. Na Dan ranog prepoznavanja artritisa reumatolozi u sedam bolnica darovat će 500 besplatnih pregleda za pacijente sa znakovima jutarnje ukočenosti, bolnih i ukočenih zglobova. Na konferenciji se očekuju Rajko Ostojić, ministar zdravlja, Jadranka Morović Vergles, koordinatorica Hrvatskog nacionalnog odbora Desetljeća kostiju i zglobova, Đurđa Babić Naglić, predsjednica Hrvatskog reumatološkog društva i Simeon Grazio, predsjednik Hrvatske lige protiv reumatizma (10 sati, Hrvatsko novinarsko društvo, Perkovčeva 2).

KRAPINA/ZABOK - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić odlazi u radni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje će se sastati s čelnicima Županije, županom krapinsko-zagorskim Sinišom Hajdašom Dončićem (10 sati, Kabinet župana, Magistratska 1, Krapina). Susrest će se i sa stručno osposobljenim osobama bez zasnivanja radnog odnosa (10,30 sati, Krapinsko-zagorska županija, Konferencijska dvorana), što će pratiti i novinari. Izjave ministra i župana očekuju se u 11 sati u kabinetu župana. Ministar će se susresti i sa zaposlenima Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Krapini, a zatim će otići u Zabok, gdje će obići zavod za mirovinsko osiguranje a nakon toga se susresti s umirovljeničkim udrugama (14,30 sati, Gradska uprava, Zivtov trg bb, Zabok).

ZAGREB - Otvorenje Dana hrvatskoga filma, u čijoj će se konkurenciji za nagrade žirija natjecati 110 filmova svih žanrova, od igranih, dokumentarnih i animiranih filmova do eksperimentalnih i namjenskih filmova te glazbenih spotova (20,30 sati, Kino Studentskog centra, Savska 25).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙