FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cerić neće biti kandidat za poglavara Islamske zajednice BiH

MOSTAR, 14. travnja 2012. (Hina) - Sabor Islamske zajednice u BiH u subotu je raspisao izbore za novoga poglavara te vjerske zajednice a aktualni poglavar Mustafa Cerić ne može se ponovno kandidirati za tu funkciju jer bi mu to bio treći mandat što nije dopušteno.

Predsjednik Sabora IZ u BiH Safet Softić rekao je u stanci cjelodnevnog zasjedanja da je donesena odluka o pokretanju procedure za izbor novog poglavara i njegovog zamjenika. "Izbori će biti provedeni do 19. studenog", rekao je Softić.

Pritom je pojasnio da aktualni poglavar ne može biti kandidat na predstojećim izborima budući da ustav Islamske zajednice priječi mogućnost treće kandidature.

Uoči ovoga zasjedanja vodile su se rasprave u Islamskoj zajednici o mogućnosti da se promijeni ustav kako bi Cerić mogao biti izabran za doživotnog poglavara ili pak da mu se omogući treći mandat. Takvu je mogućnost Sabor očito odbio.

Po medijskim navodima u BiH, najveće izglede za Cerićeva nasljednika imaju tuzlanski muftija Husein Kavazović, ljubljanski Nedžad Grabus i sandžački muftija Muemer Zukorlić.

Prije izbora novog poglavara Islamske zajednice u BiH izabrat će se muftije, među kojima su i zagrebački i ljubljanski, koji su također sastavni dio uprave Islamske zajednice BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙