FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kažnjen i bivši predsjednik NK Karlovac

KARLOVAC, 12. travnja 2012. (Hina) - Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) kaznila je doskorašnjeg predsjednika NK Karlovca Amirudina Talakića sa 22 mjeseca zabrane obavljanja bilo kakve funkcije u nogometu, potvrdio je Hini voditelj pravnih poslova HNS-a Vladimir Iveta.

Razlog kazni su Talakićevi javni istupi, protivni kodeksu ponašanja u sportu, u kojima je on vrh HNS-a i Udruge prvoligaša "nazvao mafijom", a drugom prigodom "iznio klevetu da su klubovi koji su glasali za Markovića dobili po milijun kuna", kazao je Iveta.

Talakić je najavio žalbu, iako je 27. ožujka podnio ostavku na svoju funkciju, a žalbom želi postići, da mu kazna može biti izrečena samo ako se dokaže da njegovi istupi nisu bili istiniti.

"HNS time vrši odmazdu prema Klubu koji se priklonio Igoru Štimcu i ima za cilj da se mene skroz makne, pošto su dobili informaciju da smo se ovih dana Štimac i ja našli. A, i to je primjer koliko su disciplinska komisija i druga tijela HNS-a neovisna, jer se odmah sastanu čim Štimac popije kavu s nekim", kazao je Talakić i napomenuo kako se "mora žaliti da bi zaštitio i svoj dignitet i dignitet nogometa uopće".

Zamoljen da komentira moguću suspenziju karlovačkog prvoligaša Iveta je kazao da je trenutno aktualna suspenzija do 20. travnja, no da je nekoliko klubova uložilo zahtjev za izuzeće svih članova Disciplinske komisije, zbog sumnje na pristranost, tako da suspenziju nema tko donijeti dok se ne sastane Komisija za žalbe. Prema njegovim saznanjima predsjednik komisije Tomislav Grahovac, zbog zauzetosti, neće sazvati Komisiju ni ovog ni narednog tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙