FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 12. travnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LONDON

Slavni tajni agent 007 James Bond naći će se u još jednoj velikoj opasnosti u novom romanu pisca Williama Boyda smještenom u šezdesete godine prošlog stoljeća, koji bi trebao biti objavljen iduće godine. Boyd je rekao za Reuters u četvrtak da će iskoristiti svoje znanje o špijunaži tijekom Hladnog rata u novoj avanturi Jamesa Bonda. Boyd je treći pisac u posljednjih nekoliko godina kojega je pozvala Ostavština Iana Fleminga, zadužena za sva djela tvorca lika Jamesa Bonda, da napiše knjigu o Bondu. Prije njega su to učinili američki pisac trilera Jeffery Deaver koji je napisao "Carte Blanche" 2011. i Sebastian Faulks s knjigom "Devil May Care" koja je izdana na Flemingov 100. rođendan 2008. godine.

LOS ANGELES

Policija Beverly Hillsa zatvorila je u srijedu istragu o smrti pop dive Whitney Houston, ustvrdivši da nema tragova ubojstva te da je smrt nastupila slučajno. "Na temelju podataka dobivenih istragom i izvješća instituta sudske medicine zaključili smo da se ne radi o zločinu", izjavio je Mark Rosen, glasnogovornik policije Beverly Hillsa. "Istraga je službeno zatvorena", dodao je on. Policija je otvorila istragu nakon smrti pop dive 11. veljače u luksuznom hotelu na Beverly Hillsu. Pjevačica je pronađena mrtva u kadi uoči dodjele glazbenih nagrada Grammy.

LOS ANGELES

Pjevač salse Marc Anthony službeno je podnio zahtjev za razvodom od supruge, američke pjevačice i glumice Jennifer Lopez, doznaje se od Vrhovnog suda Los Angelesa. Zahtjev je u ponedjeljak podnesen sudu. Pjevač kao razlog navodi "nepomirljive razlike" i zahtijeva podijeljenu skrb nad četverogodišnjim blizancima, djevojčicom Emme i dječakom Maxom. Par je rastavu najavio u srpnju. "Odlučili smo okončati naš brak. Odluku je bilo vrlo teško donijeti. Do nje smo došli zajednički", kazali su tada časopisu People. Lopez (42) i Anthony (43) vjenčali su se u lipnju 2004. Pjevačica je rodila blizance u veljači 2008.

VATIKAN

Dvadeset poznatih osoba s njemačkog govornog područja, od nogometne legende Franza Beckenbauera do utjecajnog ministra financija Angele Merkel Wolfganga Schaueblea, zajedno je stvorilo knjigu dojmova u čast njemačkog Pape Benedikta XVI u povodu njegovog 85. rođendana. Vatikanski dnevnik Osservatore Romano objavio je popis 20 sudionika, koji ne pripadaju isključivo Katoličkoj crkvi, već dolaze iz modnih, gospodarskih, političkih i sportskih krugova. Nijemac Joseph Ratzinger, koji je za Papu izabran 19. travnja 2005., u ponedjeljak, 16. travnja napunit će 85 godina.

BRIDGEPORT

Petogodišnji američki dječak donio je, sav važan i ponosan, paketiće heroina u vrtić što je na kraju rezultiralo uhićenjem njegova očuha, objavila je u utorak policija savezne države Connecticut. Dječak je pakete bijelog praha u ponedjeljak ponosno pokazivao svojim vršnjacima u vrtiću u gradu Bridgeportu kada je odgajatelj shvatio o čemu se zapravo radi. Prema policijskom izvještaju, brzo je pokupio drogu i obavjestio nadređene. Ubrzo je pozvana policija koja je utvrdila da je supstanca u paketićima heroin. Dječakov otac Santos Roman (35) pozvan je u školu gdje je i uhićen, navodi policija.

LOS ANGELES

Priče o zgodama Barta Simpsona i njegove obitelji postale su opće mjesto televizijske industrije, no jeste li se ikada zapitali gdje se Springfield, rodni grad "Simpsona", zapravo nalazi? Sam Springfield postao je svojevrsna zvijezda popularne animirane TV serije služeći kao kulisa za smiješne avanture obitelji Simpson. Pune 23 godine koliko se show prikazuje autor je stvarnu lokaciju toga gradića držao strogo čuvanom tajnom, sve dosad. U razgovoru za svibanjsko izdanje časopisa Smithsonian, Matt Groening otkrio je da je animirani grad utemeljen na Springfieldu u američkoj saveznoj državi Oregon, blizu njegova rodnog grada Portlanda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙