FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za četvrtak, 12. travnja

ZAGREB, 12. travnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 12. travnja koje ćemo popratiti fotografijama:

BRATISLAVA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sudjelovat će u četvtak i petak na konferenciji o globalnoj sigurnosti u Bratislavi (GLOBSEC), skupu političke i diplomatske elite, stučnjaka s područja vanjske politike i gospodarstva te utjecajnih stručnjaka s obje strane Atlantika na kojoj će se raspravljati o budućnosti Zapadnog Balkana, europskoj dužničkoj krizi i ostalim globalnim sigurnosnim i političkim pitanjima. Euroatlanska budućnost jugoistoka Europe i Ukrajine, kriza eurozone, razvoj događaja na Bliskom istoku i južnom Mediteranu nakon Arapskog proljeća glavne su teme tradicionalnog godišnjeg skupa. Svečanom večerom prvog dana skupa obilježit će se deseta obljetnica summita NATO-a u Pragu kada je 2002. sedam srednjoeuropskih država pozvano na priključenje Savezu.

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (10 sati, u Banskim dvorima)

KARLOVAC - U sklopu službenog posjeta Karlovačkoj županiji, ministar zdravlja Rajko Ostojić sastat će se sa županom Ivanom Vučićem i njegovim suradnicima (10 sati, Ured župana Karlovačke županije; sastanak je zatvoren za javnost, a izjave su predviđene u 10,45 sati). Ministar Ostojić će potom u Općoj bolnici Karlovac na zatvorenom sastanku, razgovarati s ravnateljima zdravstvenih ustanova s područja Karlovačke županije te vodstvom Opće bolnice Karlovac, a u 12,30 sati, u pratnji ravnatelja karlovačke Opće bolnice Nedjeljka Strikića, župana Ivana Vučića i gradonačelnika Karlovca Damira Jelića, otvorit će novoobnovljenu Jedinicu za intenzivno liječenje Opće bolnice Karlovac. Nakon toga se očekuju izjave za medije.

ZAGREB - Ispitivanjem dvojice članova uprave Ine, Ivana Krešića i Davora Majera, na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, optuženom za primanje 10 milijuna eura mita zbog kojih je MOL-u navodno trebao osigurati većinska upravljačka prava u Ini. U objedinjenom postupku Sanadera se tereti i za ratno profiterstvo zbog primanja provizije od austrijske Hypo banke (9,30 sati, Županijski sud).

ZAGREB - Svjedočenjem jednog od osnivača hrvatskih tajnih službi Josipa Perkovića nastavit će se suđenje bivšem savjetniku ministra unutarnjih poslova Tomislavu Merčepu. Njega se tereti da je kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a naredio uhićenje i mučenje 52 osobe te ubojstvo 43 civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja (9 sati, Županijski sud).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske udruge javnih ovršitelja na temu "Kako ministarstvo pravosuđa laže hrvatskoj javnosti i Europskoj uniji?" na kojoj će, kako je najavljeno, govoriti o 'krivotvorenju statističkih podataka ministarstva pravosuđa, uzaludno potrošenim sredstvima iz fondova EU te upozoriti na sukob interesa ministra pravosuđa Orsata Miljenića' (12 sati, Europski dom, Jurišićeva 1).

RIJEKA - Novi ophodni policijski brod "Marino Jakominić" svečano će se predstaviti na lukobranu riječke luke pokraj putničkog terminala. Na svečanosti se očekuje i dolazak ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića (16,30 sati, luka Rijeka).

SOLIN - U solinskom hotelu President otvaranje 4. međunarodne konferencije "Sigurnost gradova 2012." Dvodnevnu konferenciju zajednički organiziraju časopis Zaštita i Grad Solin (10 sati, Solin, hotel President).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Damir Senčar

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙