FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjednici blokirali Dunav kod Novoga Sada

SUBOTICA, 11. travnja 2012. (Hina) - Riječni promet na Dunavu kod Novoga Sada je u srijedu je obustavljen zbog blokade koju su brodovima postavili uposlenici "Dunav grupe agregati", nekadašnjeg giganta "Heroj Pinki".

Na Dunavu, nizvodno do ušća kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Novog Sada, usidrena su tri broda toga poduzeća, objavila je Radio televizija Vojvodine (RTV).

Predstavnik radnika "Dunav grupe agregati", Milivoje Šujdović, izjavio je za postaju Radio 021 da su se zaposleni na taj potez odlučili jer im poslodavac duguje šest plaća.

Predstavnici lučke kapetanije rekli su za RTV da su poslali obavijest da je promet na Dunavu kod Novog Sada do daljnjeg obustavljen.

Lučka kapetanija poručila je da razumije razlog prosvjeda, ali upozorava da će oni koji su blokirali Dunav, morati sukladno zakonu snositi posljedice, odnosno, da će protiv njih biti podnešene prijave.

Brodarsko poduzeće čiji uposlenici štrajkaju dio je „Dunav grupe", poduzetnika Dušana Borovice.

Štrajk zaposlenika počeo je u ponedjeljak blokadom ulaza u to poduzeće, a radikaliziran je u srijedu zbog odbijanja vlasnika da sa zaposlenicima dogovori dinamiku isplata zaostalih plaća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙