FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija "Manje oružja - manje tragedija"

VUKOVAR, 11. travnja 2012. (Hina) - U sklopu preventivne akcije "Manje oružja - manje tragedija" koja za cilj ima senzibilizirati javnost i potaknuti građane na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, djelatnici vukovarsko-srijemske policije dijele danas u središtu Vukovara, do 13 sati, promotivne materijale kako bi građane upoznali s opasnostima posjedovanja i mogućnostima predaje ilegalno posjedovanog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Po podacima PU vukovarsko-srijemske, u prva tri mjeseca ove godine građani su dragovoljno predali 18 minsko-eksplozivnih sredstava, devet komada automatskog i poluautomatskog oružja, dva pištolja, lovačku pušku, trotilski metak od 200 g, šest ručnih bombi, 1,5 kilograma eksploziva i 1850 komada streljiva.

Iz policije pozivaju sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo.

Osim u Vukovaru, tijekom travnja, preventivnu akciju "Manje oružja - manje tragedija" PU vukovrasko-srijemska provest će u suradnji s gradskim društvima Crvenoga križa i u Vinkovcima, Županji te Babinoj Gredi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙