FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi i Schroeder doći će na Putinovu inauguraciju

ZAGREB/MOSKVA, 11. travnja 2012. (Hina) - Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi i bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder nazočit će inauguraciji Vladimira Putina u Kremlju 7. svibnja, piše u srijedu ruski dnevnik Kommersant.

Berlusconi i Schroeder već su potvrdili svoj dolazak, doznaje Kommersant iz Kremlja dodajući da su oba političara Putinovi stari prijatelji.

Očekuje se da će na Putinovu inauguraciju također doći predsjednnici Bjelorusije, Kazahstana i Ukrajine.

Ruski premijer Vladimir Putin u ožujku je ukazom proglasio nekoliko slobodnih dana uključivo 7. svibnja kada će u Kremlju položiti predsjedničku prisegu, a odluku je objasnio željom da radnicima omogući nekoliko slobodnih dana za rekreaciju u prirodi i radove u povrtnjaku.

Putin je 4. ožujka sa 64 posto glasova pobijedio na predsjedničkim izborima koje međunarodni promatrači nisu ocijenili sukladnima demokratskim standardima. Nakon dva predsjednička mandata (2000-2008), Putin se prema ustavu nije mogao natjecati za još jedan uzastopni mandat te je postao premijer. Predsjedničku dužnost tada je preuzeo njegov suradnik Dmitrij Medvedev koji je odustao od ponovnog natjecanja, na što je imao pravo, kako bi izbornu utrku prepustio svome mentoru i oslobodio mu put za povratak u Kremlj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙