FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Restaurirani hrvatski animirani filmovi u "Svijetu stripa"

ZAGREB, 11. travnja 2012. (Hina) - U suradnji sa Zagreb filmom, biblioteka i galerija "Svijet stripa" organizirat će od četvrtka, 12. travnja u svojem prostoru besplatne projekcije serijala Zagrebačke škole crtanog filma pod nazivom "Zagrebačka škola od 19 i 15".

Animirani filmovi koji će biti prikazivani svakog četvrtka od 19,15 sati, restaurirani su i digitalizirani, a organizatori najavljuju da bi na premijernu projekciju trebali doći i istaknuti autori Zagrebačke škole crtanog filma, Borivoj Dovniković Bordo, Nedeljko Dragić, Štef Bartolić.

Među filmovima koji će biti premijerno prikazani nakon digitalizacije i restauracije su "Inspektor se vratio kući" (1959.) Vatroslava Mimice, "Surogat" (1961.) Dušana Vukotića, "Vau-vau" (1964.) Borisa Kolara, "Znatiželja" (1966.) Borivoja Dovnikovića Borde, "Možda Diogen" (1967.) Nedeljka Dragića, "Mačka" (1971.) Zlatka Boureka i "Satiemania" (1978.) Zdenka Gašparovića.

Projekcije su besplatne i otvorene za javnost, te se organizator nada da će revitalizirati jedan od najjačih brandova u Hrvatskoj i Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙