FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović počasni pokrovitelj prvenstva u mini rukometu

KARLOVAC, 10. travnja 2012. (Hina) - Ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović potpisao je danas u Karlovačkoj banci u Karlovcu Sporazum o pokroviteljstvu nad 12. Otvorenim prvenstvom Hrvatske u mini i super mini rukometu, koje će se se pod počasnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i uz sudjelovanje više od tri tisuće djevojčica i dječaka rođenih 2001. i 2002. godine, održati 15. i 22. travnja u Karlovcu.

Tom prigodom je predsjednik Uprave Karlovačke Banke i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola potpisao Ugovor o generalnom sponzorstvu, odnosno obvezu da će sa 50.000 kuna Karlovačka banka pokriti troškove prvenstva te Ugovor o reklami po kojem će banka sa 30.000 kuna financirati rad Rukometnog kluba Karlovac.

Ministar Jovanović je rekao kako je karlovački model rada u rukometu primjer kako unaprijediti sport u Hrvatskoj i omogućiti djeci da se u što većem broju bave sportom. "To u konačnici dovodi do novih vrhunskih sportaša, a prioritet ministarstva u segmentu sporta bit će masovan sport, odnosno stvaranje uvjeta da se od najranijih školskih dana djeca aktivno uključe u sport", kazao je Jovanović napominjući da se dobri rezultati postižu samo u organizacijama s kvalitetnim radom s mlađim dobnim skupinama te uz podršku zajednice i društveno odgovornih tvrtki. "Tako treba biti i u rukometu, odbojci, košarci pa sve do nogometa", kazao je Jovanović, naglasivši da će "Ministarstvo podržavati dobre primjere i dobru praksu u sportu bez obzira o kojem se sportu ili sportskom savezu radilo, a kroz sportsku inspekciju će nastojati spriječiti da se u bilo kojem sportskom klubu ili sportskom savezu radi na štetu sporta i sportaša".

Govoreći o radu Ministarstva Jovanović je kazao da se radi na izmjenama Zakona o sportu kojima će se između ostalog ispraviti nepravda sportašima, jer sada piše u prvom članku da je „sport jedna dragovoljna aktivnost“, dok će ubuduće biti naglašeno da je „sport djelatnost od posebnog državnog interesa“.

"Time Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta želi ukazati na značaj bavljenja sportom. Prije svega kroz povećanje broj djece koja se bave sportom, a što će u konačnici dovesti i do dobrih i vrhunskih rezultata. Upravo će se vrhunski sportaši nagrađivati za svoju izvrsnost, jer nema boljih ambasadora Hrvatske u svijetu od vrhunskih sportaša. Vrhunski sportaši zaslužuju da uz jednokratnu nagradu koju dobiju uz osvojenu medalju, dobiju i trajnu nagradu za izvrsnost, nakon što završe sa sportskom karijerom. Preduvjet tome je da ostani aktivni sudionici u svijetu sporta, primjerice da budu aktivni sudionici rukometne škole Karlovac, ako su bili vrhunski rukometaši", kazao je Jovanović.

Sandi Šola je naglasio da Karlovačka banka već jedanaestu godinu za redom podržava financijski Prvenstvo Rukometne škole Karlovac, jer to smatra ulaganjem u budućnost.

"Otvoreno prvenstvo okupit će tri tisuće sudionika što je za zemlju koja ima tek nešto više od četiri milijuna stanovnika ogroman broj i jamstvo da će nam ta djeca u budućnosti također osigurati ono što nam sada daje rukometna reprezentacija", kazao je Šola ističući da je Rukometna škola Karlovac najveća rukometna škola u Hrvatskoj u kojoj svake godine 18 trenera radi s više od pet stotina djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙