FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mons. Puljić: Bog nikada ne gubi bitaka

ZADAR, 8. travnja 2012. (Hina) - Svečanu uskrsnu misu u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić istaknuvši da se svetkovinom Uskrsa slavi pobjedu svjetla nad tamom, pobjedu ljubavi nad zlobom, istine nad lažima i duha nad materijom.

Uskrsno nam jutro pokazuje kako Bog ne može izgubiti. Bog nikada ne gubi bitaka. On uvijek ima zadnju riječ, poručio je Puljić u propovijedi i istaknuo da je zato Crkva danas tako raspjevana.

Govoreći o vazmenoj noći, nadbiskup zadarski rekao je, uz ostalo, da je to nebeski događaj i nadpovijesna stvarnost koju Krist svojim križem i uskrsnućem objavljuje. Uskrsnuli Gospodin je, kako je istaknuo, svjetlo ljudske povijesti, njezin smisao i otkupljenje.

Nadbiskup Puljić čestitao je Uskrs svim vjernicima i građanima, političarima i radnicima, a posebno kršćanima koji nisu katolici, poručivši kako živimo u nadi da će se prevladati sablazan kršćanske podijeljenosti.

Turistima i gostima koji su posjetili Zadar nadbiskup Puljić čestitao je svetkovinu Uskrsa na latinskom jeziku.

"Uskrsli Krist je gospodar života i smrti, gospodar ljudske povijesti. Njegovo uskrsnuće najsnažnije je vrelo našeg života i nade" - poručio je nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙