FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juniorska bronca za Mateu Kunović

ZAGREB, 5. travnja 2012. (Hina) - Na svjetskom juniorskom taekwondo prvenstvu koje se održava u egipatskom Sharm El Sheikhu Hrvatska je stigla do svog prvog odličja nakon što se broncom u kategoriji do 46 kilograma okitila Matea Kunović iz Banije.

Kunović je ubilježila tri pobjede i jedan poraz, u prvom kolu je pobijedila Kanađanku Oshaughnessy zlatnim bodom nakon rezultata 4:4, u drugom je bila bolja od Španjolke Belen Morano Fernendez da bi medalju osigurala pobjedom 1:0 protiv Yung Hui Wang, reprezentativke Tajvana. U polufinalu je poražena od korejske predstavnice Hyong.

U muškom dijelu ždrijeba odlično je krenulo Luki Bugarinu iz splitskog Marjana i Marku Mutku iz Jastreba u kategorijama do 51 odnosno 73 kilograma. Luka je pobijedio Ukrajinca Yaroslava Prikhodka 6:5, Afganistanca Ahmada Nawida Zahera zlatnim bodom da bi u trećem kolu izgubio od reprezentativca Koreje Dae Young Kima rezultatom 1:4.

Marko Mutak je pak tijesno poražen u borbi za medalju sa 8:9 od Grka Apostolosa Telikostoglua, a u prva dva kola je pobijedio Brandona O'Briena 10:0, te nokautirao Španjolca Rodrigueza.

Nakon prva dva dana Turska i Koreja dominiraju u muškoj i ženskoj konkurenciji među 750 natjecatelja iz 93 države, a do kraja prvenstva su još tri dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙