FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pripreme za ovogodišnju Vinistru

POREČ, 5. travnja 2012.(Hina) - Središnja izložba istarskih vina i jedna od najdugovječnijih u Hrvatskoj Vinistra održat će se ove u sportskoj dvorani "Žatika" u Poreču od 11. do 13. svibnja, priopćila je danas udruga Vinistra.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, ta izložba, koja se održava od 1994. godine, i dalje je jedno od ključnih regionalnih mjesta susreta vinara, uljara, proizvođača delicija, ugostitelja i donositelja odluka u svijetu etnogastronomije. I ove će godine na Vinistri vinari posjetiteljima predstaviti vina posljednjih berbi, a posebna će pozornost biti na malvaziji prošlogodišnje berbe, koja je na zagrebačkom "en primeur" kušanju u veljači dobila pohvale vinskih stručnjaka. Uz vina, sa svježim će se uljima predstaviti maslinari, a po tradiciji bit će nazočni i proizvođači delicija.

Ugledni međunarodni restorani čija se jela i kuhinje spajaju s istarskim vinima i maslinovim uljima i ove će se godine svakodnevno predstavljati na prostoru podijeljenom na dva dijela.

Agencija za ruralni razvoj predstavit će kuhinju utemeljenu na istarskim namirnicama s kojima će kuhati istarski ugostitelji.

Kvalitetna vina poslužit će kao temelj ovogodišnjih okruglih stolova na kojima će sudjelovati domaći i međunarodni stručnjaci, koji će raspravljati o osnovnim vodiljama u brendiranju Hrvatske kao vinske zemlje i vinskog turizma kao strateške grane tog procesa.

Uoči Vinistre u Poreču će se 25. travnja održati 4. svijet malvazije. Riječ je o neslužbenom svjetskom natjecanju vina te sorte iz Hrvatske i regije te iz nekoliko svjetskih zemalja. Najbolje malvazije odabrat će međunarodni ocjenjivački sud sommeliera, znanstvenika, enologa, ugostitelja i predstavnika medija. Među osvajačima zlatnih medalja prošle su se godine, uz hrvatska, našla vina iz Italije, Portugala i Španjolske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙