FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene riječkih komunalija se neće mijenjati

RIJEKA, 4. travnja 2012. (Hina) - Cijene komunalnih usluga riječkog javnog gradskog prijevoza, odvoza otpada i pogrebnih usluga za krajnje korisnike neće se mijenjati, unatoč povećanju stope PDV-a, odlučeno je na današnjme kolegiju riječkog gradonečelnika Vojka Obersnela.

Obersnel je rekao da, ako ne dođe do drastičnih povećanja cijena energenata, neće biti ni potrebe za korekcijama cijena komunalnih usluga. Istaknuo je da je poskupljenju najviše izloženo poduzeće za javni gradski prijevoz Autotrolej, jer je trošak goriva među najvećim njegovim troškovima, ali da se, ako i dođe do značajnog povećanja cijene goriva, cijene autobusnih karata neće mijenjati.

Svako povećanje cijena karata smanjilo bi broj putnika, pa će se umjesto povećanja cijena tražiti veće izdvajanje općina i gradova, koji su suvlasnici Autotroleja, rekao je Obersnel.

Na gradonačelnikovom kolegiju odlučeno je i o raspisivanju javnog natječaja za prodaju građevinskog zemljišta za izgradnju poslovnog hotela. Zemljište površine veće od 2300 četvornih metara, koje se nalazi u sklopu bivše tvornice Rikard Benčić, imat će početnu cijenu od 459 eura po četvornom metru, u koju su uračunati troškovi pripreme zemljišta.

Na kolegiju je rečeno da su prije nekoliko godina naknadno pooštreni uvjeti konzervatorske zaštite objekata u krugu biše tvornice Rikard Benčić te da je nakon toga smanjeno zanimanje ulagača za gradnju hotela.

Na prvom natječaju prodavalo se pravo građenja, a sada će se prodavati zemljište, jer, smatraju u gradskoj upravi, pravo građenja, radi složenosti postupka, stvara nepovjerenje na tržištu.

Gradonačelnik Obersnel izrazio je nezadovoljstvo postupkom Konzervatorskog odjela u Rijeci, koji je, iako je bio uključen u proces donošenja detaljnog urbanističkog plana, naknadno zahtijevao pooštravanje uvjeta zaštite objekata, što je, smatra Obersnel, uzrokovalo štetu gradskom proračunu.

(Hina) xhsup yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙