FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sazvana tematska sjednica šibenskoga Gradskog vijeća

ŠIBENIK , 4. travnja 2012. (Hina) - Predsjednik šibenskoga Gradskog vijeća Goran Grguričin (HSP) sazvao je za četvrtak, 12. travnja tematsku sjednicu na kojoj će se vijećnici baviti stanjem u gradu, posebice nakon najave Carinske uprave da će šibensku Carinarnicu pripojiti splitskoj.

"Nastavkom trenda reduciranja organizacijskog ustroja pojedinih upravnih, javnih i drugih institucija i drugih unutarnjih ustrojbenih jedinica, gradu Šibeniku oduzimaju se atributi velikoga grada, administrativnoga i svekolikog drugog središta i sjedišta širega zemljopisnog i gospodarskog područja mikroregije", rekao je Grguričin u obrazloženju odluke o sazivanju tematske sjednice Gradskog vijeća.

Također, predsjednik Gradskog vijeća pred vijećnike će staviti prijedlog zaključka o zaštiti interesa grada Šibenika.

Grguričin će vijećnicima predložiti da prosvjeduju protiv vladinih deklarativnih odluka i koncepcije decentralizacije i regionalizacije Hrvatske kojima se, po njegovu mišljenju, zapravo provodi koncept centralizacije politički favoriziranih središta, a reducira se razvoj dosad afirmiranih središta i sjedišta gospodarskoga i zemljopisnog područja.

Vijećnici bi trebali prihvatiti odluku protiv aktualnog koncepta reorganizacije Uprave Carinarnice, tražiti da se uklone odluke kojima bi se nastavilo reduciranje dosegnute razine razvoja i dosadašnje afirmacije Šibenika kao gospodarskoga i zemljopisnog središta i sjedišta te mikroregije.

Grguričin predlaže da vijećnici od vlade zatraže da šibenska gradska vlast bude aktivno uključena u mogući preustroj Republike Hrvatske kojim bi bili obuhvaćeni Šibensko-kninska županija i grad Šibenik.

Predsjednik šibenskoga Gradskog vijeća predlaže da vijećnici od vlade zatraže povrat neperspektivnih vojarni i vojnih objekata na području grada koji ne služe obrani radi ostvarenja projekata bitnih za razvitak grada te da se konačno pronađe i provede koncept da se omogući skidanje hipoteke s prostora negdašnje Tvornice elektroda i ferolegura, na koje država i državane tvrke

polažu pravo.

Ako Grguričinov prijedlog prođe, vijećnici će od vlade zatražiti i punu potporu za što skoriji dovršetak brze ceste Šibenik-Drniš-Knin prema granici s Bosnom i Hercegovinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙