FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dea Vidović nova upraviteljica Zaklade "Kultura nova"

ZAGREB, 3. travnja 2012. (Hina) - Upravni odbor Zaklade "Kultura nova" donio je nakon provedenog natječaja odluku o imenovanju Dee Vidović upraviteljicom Zaklade s četverogodišnjim mandatom, priopćio je danas UO Zaklade.

Dea Vidović završila je studij komparativne književnosti i indologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagreba gdje trenutno završava poslijediplomski doktorski studij s temom doktorske disertacije Razvoj novonastajućih kultura u gradu Zagrebu od 1990. do 2010.

U deset godina profesionalnog angažmana radila je kao novinarka i urednica te organizatorica, producentica i voditeljica mnogobrojnih kulturno-umjetničkih projekata, uglavnom u polju nezavisne kulture. Autorica je brojnih članaka o nezavisnoj kulturi te (su)urednica nekoliko publikacija, ističe se u priopćenju.

Zakladu "Kultura nova" osnovala je Vlada RH radi promicanja i razvoja civilnog društva u RH na području suvremene kulture i umjetnosti. Zaklada pruža stručnu i financijsku potporu programima organizacija civilnog društva u kulturi koji potiču razvoj produkcijskih i organizacijskih kapaciteta nositelja programa, podižu razinu profesionalnog djelovanja putem neformalnog obrazovanja i stručnog usavršavanja, potiču uspostavu međusektorske suradnje, pospješuju programsko umrežavanje i suradnju na nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini, potiču umjetničko stvaralaštvo i kulturno djelovanje mladih i druge programe usmjerene ostvarivanju svrhe Zaklade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙