FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska za utorak, 3. travnja

ZAGREB, 2. travnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 3. travnja.

VUKOVAR - Ujedinjeni narodi u Hrvatskoj i grad Vukovar, uz potporu Ureda predsjednika Republike Hrvatske, organiziraju okrugli stol o temi "Seksualno nasilje u ratu" kojem je svrha prepoznati patnje i razumjeti potrebe žena silovanih u Domovinskom ratu od 1991. do 1995. te otvoriti raspravu o tome kako Hrvatska i ostale zemlje mogu procesuirati počinitelje seksualnog nasilja tijekom rata i pružiti odgovarajuću potporu žrtvama. Poseban naglasak bit će na osobnim svjedočenjima žena iz Hrvatske koje su preživjele seksualno nasilje u ratu. Predstavnici udruga žrtava i hrvatskih državnih institucija raspravljat će o tome jesu li ispunjene potrebe žrtava za pravdom i potporom. Koordinatorica Ujedinjenih naroda i stalna predstavnica Programa Ujedinjenih naroda za razvoj Louisa Vinton otvorit će okrugli stol, a prije početka rasprave, najavljene za 17 sati, u 16 sati bit će prikazan dokumentarni film "Seksualno nasilje i trijumf pravosuđa" Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) (hotel "Lav").

ZAGREB - Slijedom glavnih strateških smjernica Ministarstva kulture, kao što su decentralizacija, ravnomjeran razvoj institucionalne i izvaninstitucionalne kulture, jačanje kulturnog menadžmenta, intersektorsko povezivanje s gospodarstvom, obrazovanjem i turizmom te nužnost strateškog promišljanja i određivanja i na razini lokalnog upravljanja, to ministarstvo organizira prvu radionicu "Strateško planiranje u kulturi i lokalna samouprava". Uvodno će izlagati ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, a u radionici će sudjelovati gradonačelnici i pročelnici za kulturu ili društvene djelatnosti više od 20 gradova i općina (10 sati, Muzej "Mimara", Rooseveltov trg).

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se konferencija za novinare u povodu prvih stotinu dana njegova rada. Na konferenciji će biti predstavljene dosad pokrenute aktivnosti tog ministarstva i izložit će se plan za iduće razdoblje (13 sati, MZOS, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Udruga pravnika "Vukovar 1991." održat će konferenciju za novinare o inicijativi za donošenje zakona o zapošljavanju putem javnih natječaja u trgovačkim društvima u vlasništvu države te jedinicama lokalne i područne samouprave (11 sati ispred zgrade Hrvatskoga sabora, Trg sv. Marka).

ZAGREB - Pomoćnici pročelnika zagrebačkoga Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Mijo Bezer i Mate Kraljević te voditelj Odsjeka za javni gradski, cestovni i autotaksi prijevoz Dubravko Mahović održat će konferenciju za novinare o stanju u autotaksi prijevozu u gradu Zagrebu (12 sati, Gradska uprava, Trg S. Radića 1, dvorana 372).

ZAGREB - Sindikat hrvatskog vozača održat će konferenciju za novinare o tome je li ispunjen zahtjev tog sindikata (smjena pomoćnika pročelnika) ili će se u srijedu održati prosvjed kako bi se on ispunio. Na konferenciji će govoriti predsjednik sindikata Miljenko Gočin (14 sati, ispred Gradske uprave, Trg Stjepana Radića).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljena "Analiza LGBT tematike u udžbenicima za osnovnu i srednju školu" koju je izradila Lezbijska grupa "Kontra". Načinjena je analiza udžbenika društvenih i humanističkih predmeta te biologije i relevantnih predmeta strukovnih škola. Analizirani su udžbenici 7. i 8. razreda osnovne škole i 3. i 4. razreda srednjih škola. (10 sati, net klub m.a.m.a., Preradovićeva 18).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Dubravka Dadić

navečer - Sergio Obratov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙