FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požari kod Donjih Kukuruzara pod nadzorom

SISAK, 1. travnja 2012. (Hina) - Velikim naporima vatrogasaca i mještana banovinskih sela stavljeno je pod nadzor više požara koji su ugrozili Knezovljane, Donji Bjelovac, Kostreše, Komogovinu i Umetiće, naselja na području općine Donji Kukuruzari.

Požari su uzrokovali velike materijalne štete na niskom raslinju, voćkama i dijelu šume, te na dvije izgorjele gospodarske zgrade u Kostrešima.

Stavljanju požara pod nadzor vatrogascima iz Majura, Hrvatske Dubice, Donjih Kukuruzara, Hrvatske Kostajnice, Siska i Petrinje pomogla je i kiša koja je pala u noći sa subote na nedjelju.

U pratnji predsjednika županijske Vatrogasne zajednice Mije Brlečića, tijekom noći požarište su obišli sisačko-moslavačka županica Marina Lorvić Merzel i načelnica županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje Mira Harcet.

"Samo velikim zalaganjem vatrogasaca i stanovnika ugroženih sela spriječena je veća tragedija. Najvažnije je da nema ljudskih žrtava. Uzrok požara, kako kažu stručnjaci, je nekontrolirano spaljivanje korova", rekla je nakon obilaska županica Lovrić Merzel.

Na nekoliko mjesta požarišta još tinja vatra, pa su dežurstva vatrogasaca i policije organizirana i tijekom nedjelje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙