FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 30. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Hrvatska vlada pozvala je građane da joj putem društvenih mreža postave pitanja na koja će premijer Zoran Milanović putem video prijenosa odgovarati u ponedjeljak u povodu prvih sto dana vlade. "U povodu prvih 100 dana nove vlade, premijer Hrvatske, Zoran Milanović odgovarat će u ponedjeljak 2. travnja uživo putem video prijenosa na pitanja koja mu postavite putem društvenih mreža", napisala je vlada na facebooku. Navela je pritom da će prednost imati kratka video pitanja od 15-ak sekundi, fotografije s pitanjima, te kratka i izravna tekstualna pitanja. Zainteresirani građani video i foto materijale mogu postaviti na vladin 'zid' na facebooku ili putem twittera i youtuba, a tekstualna pitanja se mogu postavljati ispod objave na facebooku "100 dana vlade: pitaj premijera".

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić primljen je u KBC Zagreb radi manjeg operativnog zahvata tijekom kojeg mu je odstranjen apsces u području glutealne regije, izvijestio je jutros vladin Ured za odnose s javnošću. Zahvat je protekao uredno i bez komplikacija. Radi postoperativne antibiotske terapije, ministar će sljedećih sedam dana provesti na bolničkom liječenju.

ZAGREB - Hrvatska i makedonska ministrica kulture Andrea Zlatar Violić i Elizabeta Kančeska Milevska podupiru novim projektima tradicionalno bogatu suradnju dviju država u području kulture što su potvrdile svojim izjavama na današnjoj konferenciji za novinare u Ministarstvu kulture Republike Hrvatske održanoj nakon njihova razgovora. Premda je povod njihovu susretu svečano-protokolaran jer je organiziran o 20. obljetnici uspostave diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i Republike Makedonije sastanak dviju ministrica nije nimalo protokolaran već sadržajan i ispunjen brojnim događajima, istaknula je hrvatska ministrica kulture. Za susreta su ministrice potpisale sporazum o kulturnoj suradnji za razdoblje od 2012. do 2015. i poduprle održavanje brojnih planiranih projekata.

ŠIBENIK - Protiv pravoslavnog svećenika, igumana manastira Krka Aleksandra Bogojevića policija je podnijela kaznenu prijavu zbog prijetnje šibenskom novinaru Željku Huljevu. U Policijskoj upravi šibensko-kninskoj danas su potvrdili da su prijavu protiv 35-godišnjeg igumana podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu. Policija je utvrdila da je osumnjičeni iguman 13. ožujka u popodnevnim satima na području Kistanja ozbiljno prijetio 53-godišnjem novinaru u vezi njegovog rada. Igumanove prijetnje policiji je prijavio sam novinar koji tvrdi da mu je iguman prijetio smrću, nakon što je od njega pokušao dobiti komentar na fotografiju koju je dobio poštom, a na kojoj iguman nosi šajkaču s kokardom Dinarske četničke divizije iz Drugog svjetskog rata. Iguman ga je navodno presreo automobilom na cesti blizu manastira te ga nakon kraće rasprave počeo vrijeđati, a potom je mobitelom nazvao bogoslove iz manastira tražeći da dođu kako bi novinara i automobil u kojem je bio s prijateljem bacili niz provaliju.

OSIJEK - Lakše ozljede zadobio je 52-godišnjak iz Poganovaca kad su se prilikom paljenja granja na polju aktivirale mine odbačene u plastičnoj vreći, izvijestila je jutros slavonsko-baranjska Policijska uprava. Trojica muškaraca jučer su oko 12,30 sati na polju u blizini mjesta palili granje i tada se zapalila odbačena plastična vreća u kojoj su bila minsko-eksplozivna sredstva. Aktivirale su se dvije tromblonske kumulativne mine i tri tromblonska streljiva. Policija će podnijeti izvješće nadležnom Općinskome državnom odvjetništvu.

ZAGREB - Ravnatelj KBC Zagreb akademik Željko Reiner izabran je za člana Upravnog odbora Svjetske udruge za aterosklerozu (International Atherosclerosis Society – IAS), krovnog tijela nacionalnih društava za aterosklerozu, priopćeno je danas iz Akademije medicinskih znanosti. Reiner je za člana izabran na jučer završenom Svjetskom kongresu o aterosklerozi u Sidneyu. Upravni odbor IAS-a ima šest članova od kojih svaki predstavlja jedan dio svijeta, a akademik Reiner će u njemu biti predstavnik Europe.

ZAGREB - Međunarodni kazališni festival, 12. "Naj, naj, naj festival", koji tradicionalno tijekom proljetnih školskih praznika djeci besplatno prikazuje ponajbolje iz godišnje produkcije hrvatskih i inozemnih dječjih kazališta, počinje danas u Gradskom kazalištu Žar Ptica. U festivalskoj konkurenciji do 4. travnja nastupit će deset hrvatskih kazališta i pet inozemnih kazališnih grupa, iz Danske, Poljske, Izraela, Slovenije i Srbije. Predstave će se izvoditi u "Žar ptici", te u Maloj sceni, kazalištu "Trešnja", Dječjem kazalištu Dubrava, Kazalištu Komedija, Međunarodnom centru za usluge u kulturi Travno i Zagrebačkom kazalištu mladih. Festival je utemeljen 2001. kako bi djeca imala priliku besplatno pogledati izbor godišnje produkcije hrvatskih profesionalnih kazališta, a od 2007. je međunarodnog karaktera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙