FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji predstavljen projekt "Wine tour"

OSIJEK, 29. ožujka 2012. (Hina) - U Osječko-baranjskoj županiji danas je predstavljen projekt "Wine tour" u okviru IPA III c, operativni program regionalne konkurentnosti, vrijedan 1.248.000 eura, a čiji je cilj unapređenje i razvoj vinskog turizma na području te županije, smanjenje nezaposlenosti i podizanje kvalitete kontinentalnog turizma kao gospodarskog prioriteta.

Projekt je u nazočnosti partnera projekta, predstavnika gradova i općina, predstavio osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić istaknuvši kako su predviđene tri glavne aktivnosti - uređenje putova postojećih vinskih cesta, uređenje četiri mini muzeja i regionalni muzej vina te promidžba.

Skupština Osječko-baranjske županije proglasila je 12 turističko-vinskih cesta u Županiji. Posebna zanimljivost je uređenje četiri mini muzeja vina u svakom od četiri vinogorja u Osječko-baranjskoj županiji (Baranja, Erdut, Đakovo i Feričanci) i regionalni muzej u Osijeku u povijesnoj jezgri Tvrđi.

Ugovor o bespovratnim sredstvima za provedbu odobrenog projekta "Wine tour" u sklopu IPA Regionalna konkurentnost potpisan je 29. veljače ove godine, a 1. ožujka počela je njegova provedba, koja će se realizirati u roku od 18 mjeseci, izvijestio je Šišljagić. Ukupna vrijednost projekta je 1.248.000 eura, EU je osigurala 936.389 eura, a Županija i partneri moraju osigurati oko 312.000 eura.

Uz razvoj vinskog turizma Osječko-baranjska županija posljednjih je godina učinila niz drugih uvjeta za što kvalitetniju ponudu kontinentalnog turizma, uključujući i razvoj lovstva i športskog ribolova.

Značajna je i izgradnja luka u Batini i Aljmašu, koje bi trebale biti završene do kraja ove godine, istaknuo je župan Šišljagić.

Napomenuo je kako ulažu i velike napore za spas osječke Zračne luke koja je od velikog značaja za kompletno gospodarstvo Osječko-baranjske županije.

Predstavnici gradova i općina naglasili su važnost razvoja kontinentalnog turizma koji je "aktivan" tijekom cijele godine, za razliku od "morskog" turizma gdje se turističke aktivnosti uglavnom svode na ljetne mjesece.

(Hina) xvs yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙