FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EŠ Šah: Trojica u vodstvu

PLOVDIV, 28. ožujka 2012. (Hina) - U 8. kolu Pojedinačnog europskog prvenstva u Plovdivu hrvatski velemajstori postigli su samo jednu pobjedu i tri remija, uz dva poraza.

Cijeli bod osvojio je samo Ivan Šarić, koji je u sjajnom pozicijskom stilu svladao Rumunja Doriana Rogozenka, a po pola boda osvojili su Davorin Kuljašević, Marin Bosiočić i Alojzije Janković. Zdenko Kožul je nakon pogrješne žrtve topa brzo izgubio od Bugarina Kirila Georgijeva, a Ante Brkić je kao bijeli poražen od Švicarca Josepha Gallaghera. Na vrhu je opet došlo do promjene. Rus Vladimir Malahov zaustavio je Bjelorusa Sergeja Azarova, a novim su pobjedama na vrh stigli i Rus Maxim Matlakov i Armenac Vladimir Akopian.

Važniji rezultati 8. kola:

Malahov-Azarov 1:0, Korobov-Inarkijev remi, Istratescu-Fressinet remi, Matlakov-Bologan 1:0, Akopian-Hismatulin 1:0, Vachier Lagrave-Kuzubov remi, Caruana-Jones Gawain remi, Jakovenko-Ragger remi, Sokolov-Rjazancev 1:0, Vitjugov-Čeparinov 1:0, Bacrot-Ivanišević 1:0, Jobava-Fridman 1:0, Georgijev Kir.-Kožul 1:0, Šarić I.-Rogozenko 1:0, Brkić-Gallagher 0:1, Holzke-Kuljašević remi, Lomsadze-Bosiočić remi, Petrisor-Janković remi, Bukal-Dimitrov remi, Bejtović-Medančić 1:0 itd.

Poslije 8. kola vode Malahov, Matlakov i Akopian sa po 6,5 bodova, a prati ih čak 17 igrača sa pola boda zaostatka. Od hrvatskih velemajstora najbolji je Ivan Šarić s 5,5 bodova, a Kožul, Kuljašević i Bosiočić imaju po 4,5 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙