FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Navodno osujećen masovni samoubilački napad u Kabulu

KABUL, 27. ožujka 2012. (Hina/ANSA) - U Kabulu je u ponedjeljak i utorak uhićeno 18 bombaša samoubojica koji su trebali izvršiti masovni napad u središtu afganistanske prijestolnice, rekli su izvori iz afganistanskih obavještajnih službi, izvijestio je dopisnik BBC-a iz Afganistana.

Zaplijenjeno je 11 prsluka punjenih eksplozivom koji su nađeni u krugu ministarstva obrane i blizini predsjedničke palače, a među uhićenima su i vojnici redovne afganistanske vojske, rekli su izvori.

Ministarstvo obrane prvo nije željela komentirati vijest a poslije ju je opovrgnulo no po BBC-u afganistanske vlasti žele prikriti propuste službi sigurnosti koji bi si mogli pokazati vrlo neugodnim posebice dok vojska i policija čine sve kako bi pokazali svoju sposobnost da nadziru zemlju i da će do 2014., kada će se NATO povući, biti u stanju osiguravati red u zemlji.

Po BBC-u, međutim, plan je predviđao masovni samoubilački napad u središtu Kabula a neki od bombaša su trebali detonirati eksploziv u gradskm autobusima što je moglo dovesti do vrlo visokog broja žrtava jer je u 11 autobusa moglo biti do 1100 osoba.

Izvor iz obavještajnih službi, dodaje BBC, predviđa i da će nakon ispitivanja uhićenih biti uhićeno još terorista. Posljednji od uhićenih 18 terorista , napomenuo je izvor, uhićeni su samo 45 minuta prije no što je napad trebao biti pokrenut.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙