FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: U sukobima 13 mrtvih, nastavak silovitih sukoba

DAMASK , 27. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Najmanje 13 osoba, među kojima sedam civila, ubijeno je u utorak u sukobu između pobunjenika i snaga režima predsjednika Bašara al-Asada diljem Sirije, izvijestio je sirijski Ured za obranu ljudskih prava.

Organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji ranije je navela da je u nasilju ubijeno osam ljudi, od kojih četvero civila. Jedna od žrtava smrtno je stradala u Kusajru, gradu blizu granice s Libanonom.

Libanonski dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, izjavio je da su se sukobi iz Sirije "prelili" prijeko i u susjedni Libanon kad su sirijske snage, goneći pobunjenike, nakratko upale u regiju Mašari al-Ka na sjeveru zemlje. On je izjavio kako je jedna kuća u toj regiji bila napadnuta granatama te paljbom iz strojnica, no ukućani su prije napada uspjeli pobjeći.

Sirijski Ured za obranu ljudskih prava izvijestio je da su sukobi izbili u sjeverozapadnoj sirijskoj pokrajini Idlib, preciznije u gradiću Sarakebu. Ondje su pobunjenici napali dvije kontrolne točke. Većina stanovnika Sarakeba, zbog žestokih napada snaga režima napustila ga je prethodnih dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙