FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Križni put grobištima i stratištima Varaždinske biskupije

ČAKOVEC, 24. ožujka 2012. (Hina) - Društvo za obilježavanja grobišta ratnih i poratnih žrtava Varaždin i Društvo za obilježavanje grobišta žrtava komunizma Čakovec danas su organizirali treći po redu Križni pute grobištima i stratištima Varaždinske biskupije.

Križni put započeo je u Čakovcu, završava večeras na grobištu Repova šuma u Štrigovi spomenom na 65. obljetnicu likvidacije tridesetak civila gornjeg Međimurja, a u župnoj crkvi služit će se misa zadušnica za sve žrtve.

Po riječima predsjednika Društva za obilježavanje grobišta žrtava komunizma Josipa Kolarića križnim se putem želi odati počast nevinim žrtvama koje su bez suđenja likvidirane u vrijeme poslije drugog svjetskog rata. Kolarić je naglasio da svaka od njih zaslužuje da joj se upali svijeća te da će njima suditi Bog, a za krvnike i nalogodavce se nada da će ih sustići ovozemaljski sud.

Za vrijeme hodočašća sudionici ovogodišnjeg Križnog puta grobištima i stratištima Varaždinske biskupije bit će upoznati s okolnostima stradanja i grobištima pokraj kojih će se prolaziti, a kojih na području Varaždinske i Međimurske županije ima više od šezdeset.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙