FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri hrvatska filma na festivalu kratkog filma u Oberhausenu

ZAGREB, 23. ožujka 2012. (Hina) - Na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Oberhausenu u travnju će se prikazati tri hrvatska filma, "Le Samourai" Ivana Faktora i "Zimica" Hane Jušić prikazat će se u Međunarodnom natjecateljskom programu, a "The Spectres of Veronica" Dalibora Barića u MuVi International, popratni program inovativnih glazbenih spotova, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar.

Ovogodišnje, 58. izdanje Festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu, koji je jedan od najdugovječnijih i najznačajnijih festivala posvećen kratkometražnom filmu, održat će se od 26. travnja do 1. svibnja.

Faktorov "Le Samourai" eksperimentalni je dokumentarac snimljen u stanu preminulog hrvatskog avangardnog umjetnika Tomislava Gotovca koji istražuje Gotovčev intimni prostor, kao i trenutke melankolije, tuge i osamljenosti koji iz njega izviru.

"Zimica" Hane Jušić slobodna je interpretacija kratke priče Tarika Kulenovića o djevojci koja posjećuje bivšeg dečka kako bi ponovno proživjela trenutke nekadašnje intime. Glavne uloge u filmu tumače Iva Mihalić i Neven Aljinović Tot.

Film "The Spectres of Veronica" Dalibora Barića križanac je eksperimentalnog i animiranog filma u kojemu je redatelj kroz prepoznatljivi postupak kolažiranja dočarao osebujni svijet djevojke koju progone duhovi budućnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙