FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: svi pripadnici 18. HRVCON-a stigli u Hrvatsku

ZAGREB, 20. ožujka 2012. (Hina) - Druga polovica snaga 18. hrvatskog kontingenta u operaciji ISAF u Afganistanu (HRVCON), predvođena zapovjednikom brigadirom Marijom Sambolecom, vratila se jutros u vojarnu "Pleso", priopćilo je Ministarstvo obrane.

Time je završila smjena između 18. i 19. hrvatskog kontingenta, a svi pripadnici 18. kontingenta vratili su se u Hrvatsku.

U vojarni "Pleso" dočekali su ih i izrazili im dobrodošlicu izaslanik ministra obrane i načelnika Glavnog stožera OS RH brigadni general Vlado Šindler, zapovjednik HRZ i PZO brigadni general Dražen Šćuri te drugi vojni dužnosnici.

"Kada ste odlazili prije šest mjeseci bili smo ponosni na vas i vašu odluku da sudjelujete u operaciji ISAF. Jednako tako, ako ne i više ponosni smo na vas danas, pri vašem povratku, jer ste sve zadaće odradili stručno i profesionalno. Vjerujem kako će vam ovo iskustvo koristiti u vašoj profesionalnoj karijeri, te vas pozivam da to iskustvo dijelite s vašim kolegama na poslu. Želim istaknuti kako se posebno zahvaljujemo i vašim obiteljima i prijateljima koji su vas podržali u odluci da sudjelujete u ovoj operaciji te svojim angažmanom pridonesete miru u Afganistanu i pružite pomoć afganistanskom narodu", rekao je brigadni general Šindler obraćajući se postrojenim pripadnicima 18. HRVCON-a.

Zapovjednik 18. HRVCON-a brigadir Mario Sambolec zahvalio je na potpori koju su Oružane snage RH pružale pripadnicima kontingenta tijekom obavljanja zadaća u Afganistanu, a posebno je zahvalio svim pripadnicima na trudu i odricanju tijekom proteklih 200-tinjak dana provedenih u operaciji ISAF.

Zaključio je kako su dostojno predstavljali Republiku Hrvatsku i zahvalio je i pripadnicima Oružanih snaga SAD-a, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Albanije koji su svojim radom u sklopu hrvatskog kontingenta dodatno osnažili nastojanja da što više i što bolje pomognemo afganistanskim snagama sigurnosti u njihovom radu, stoji u priopćenju MORH-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙