FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glazbeni tjedan vinkovačke Glazbene škole Josipa Runjanina

VINKOVCI, 19. ožujka 2012. (Hina) - Nastupom učenika prvog razreda osnovnog glazbenog obrazovanja, u Gradskom kazalištu Joze Ivakića večeras je započeo Glazbeni tjedan vinkovačke Glazbene škole Josipa Runjanina.

U sklopu Glazbenoga tjedna, koji se po prvi puta održava izvan prostorija Glazbene škole Josipa Runjanina, održat će se i koncerti učenika 2., 3., 4., 5. i 6. razreda osnovnog glazbenog obrazovanja, srednjeg glazbenog obrazovanja te nastavnika Glazbene škole.

Prema riječima ravnatelja Glazbene škole Josipa Runjanina Darka Domaćinovića, tu obrazovnu ustanovu u ovoj školskoj godini pohađa 280 učenika od kojih je 180 upisano u osnovnu i 60 u srednju glazbenu školu, a pored njih, obrazuje se i 40 početnika solfeggioa.

"Cilj nam je da u narednih pet do šest godina, pored postojećeg tamburaškog i puhačkog, oformimo i gudački te harmonikaški orkestar", kazao je Domaćinović dodajući kako je ove godine, nakon dvodesetljetne stanke, u Glazbenoj školi ponovno zaživio odjel harmonike, u koji je upisano šest učenika.

Glazbeni tjedan Glazbene škole Josipa Runjanina završit će u subotu koncertom Jakše Zlatara (klavir) i Cvete Kobala (flauta). Koncert će se održati u koncertnoj dvorani Glazbene škole u organizaciji Vinkovačke klasične glazbene scene i Hrvatske glazbene scene mladih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙