FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 17. ožujka do ponedjeljka, 19. ožujka

ZAGREB, 16. ožujka 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 17. ožujka, za nedjelju, 18. ožujka i za ponedjeljak, 19. ožujka:

Subota, 17. ožujka

--------------------------------

PRIMORSKI DOLAC - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će općinu Primorski Dolac i susresti se s njezinim čelnicima (11,15 sati).

ZAGREB - Izborni sabor Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) birat će novo stranačko vodstvo. Kandidat za predsjednika je dosadašnji predsjednik Radimir Čačić, a za potpredsjednike aktualna potpredsjednica Vesna Pusić i predsjednik Središnjeg odbora Ivan Vrdoljak. Očekuje se, među ostalim, podnošenje i usvajanje izvješća predsjednika Središnjeg odbora Ivana Vrdoljaka, predsjednice Kluba zastupnika HNS-HSU Vesne Pusić, predsjednika HNS-a Radimira Čačića. Predviđeni su i programski govori HNS-ovih ministara u vladi ministrice kulture Andree Zlatar Violić, ministra graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka, ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić te prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića (11 sati, Hypo centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Glavni odbor SDP-a održat će sjednicu na kojoj će odlučiti o sazivanju unutarstranačke izborne konvencije na kojoj će se birati novo vodstvo stranke. Glavni odbor će raspisati izbore za predsjednika, odnosno predsjednicu stranke, potpredsjednike te članove stranačkih tijela. Prema stranačkom Statutu, redovne izbore za predsjednika ili predsjednicu SDP-a odlukom raspisuje Glavni odbor stranke u roku od 90 dana od službenog proglašenja rezultata parlamentarnih izbora. Po SDP-ovim statutarnim pravilima predsjednik stranke bira se po načelu "jedan član - jedan glas", dok potpredsjednike, članove Predsjedništva i ostalih stranačkih tijela biraju delegati na konvenciji. Nakon određivanja datuma izborne konvencije te raspisivanja izbora, održavat će se izbori za delegate za izbornu konvenciju. Uvodni dio sjednice Glavnom odbora, u kojem će se njegovim članovima obratiti predsjednik SDP-a Zoran Milanović, bit će otvoren za medije (10,30 sati, Iblerov trg 9). Po završetku sjednice SDP će o usvojenim zaključcima medije i javnost izvijestiti priopćenjem.

Nedjelja, 18. ožujka

--------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Ivo Josipović gostovat će u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva. Predsjednik će ocijeniti aktualno političko stanje u zemlji te progovoriti o aferi ZAMP i svojoj ulozi u Hrvatskom društvu skladatelja u posljednjih 15 godina. U najavi emisije se navodi da će se čuti što Josipović misli o prvih 100 dana Milanovićeve Vlade, ide li zemlja u pozitivnom smjeru ili smo kao u zadnjih deset godina osuđeni na korupciju i klijentelizam. HRT je najavio da će predsjednik komentirati i kontroverzni sporazum ACTA te iznijeti svoje mišljenje o stanju u HDZ-u, mogućnostima za izlazak zemlje iz krize te o recesiji (14 sati).

ZAGREB - Otvaranje Međunarodnog festivala kabareta i komedije "Gumbekovi dani" na kojem će u organizaciji Glumačke družine Histrion do 27. ožujka biti izvedeno deset kabaretskih kazališnih izvedbi. Riječ je o petom izdanju festivala koji je dobio ime po glumcu Mladenu Crnobrnji – Gumbeku, koji je posljednjih 20 godina svojeg života posvetio upravo Histrionima, s kojima je u jesen 1999. odigrao i svoju posljednju ulogu, napomenuo je ravnatelj Histriona Zlatko Vitez. Festival će otvoriti kabaret "Samo za te dragi kaj", "koncert kajkavskih popevki" u izvedbi i režiji domaćina Zlatka Viteza i Banda Histrion, te polusatni film o Gumbeku Tonka Jovića (20 sati, Histrionski dom, Ilica 90).

ZAGREB - Premijera lutkarske predstave za djecu "Pekara Mišmaš" u režiji Roberta Waltla u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM). Predstava je nastala po istoimenom djelu slovenske spisateljice Svetlane Makarovič o skromnom pekaru koji siromašnima i djeci poklanja kruh, a njegova dobrota izazove ljubomoru i zlobu mlinarice Jere, a potom i cijeloga sela (11 sati, ZKM, Teslina 7).

Ponedjeljak, 19. ožujka

--------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Ivo Josipović gostovat će u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu" (15,30 sati).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu počet će pripremno ročište za slučaj "Fimi media" na kojemu bi sutkinja Ivana Čalić trebala odrediti datum početka suđenja HDZ-u, bivšem predsjedniku te stranke i bivšem premijeru Ivi Sanaderu te ostalim optuženima u jednoj od najvećih korupcijskih afera. Predviđena su tri dana za pripremno ročište na kojemu će se iza zatvorenih vrata odlučiti i o dokazima koji će se izvesti na suđenju, u kojemu se prvi put tereti i jednu političku stranku. HDZ je optužen da je svoj tzv. crni fond punio novcem "izvučenim" iz državnih institucija i ministarstava preko privatne tvrtke Fimi medije po kojoj je slučaj i dobio ime (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Ispitivanjem novih svjedoka nastavlja se suđenje bivšem savjetniku u MUP-u Tomislavu Merčepu optuženom da je kao zapovjednik Pričuvne postrojbe MUP-a odgovoran za nezakonita uhićenja, mučenja, zlostavljanja i ubojstva civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja 1991. Zbog zauzetosti sudnica na zagrebačkom Županijskom sudu rasprava će se održati u dvorani 100 Trgovačkog suda (9 sati, Petrinjska 8).

ZAGREB - Na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu objavit će se nepravomoćna presuda trojici liječnika zagrebačke bolnice Sveti Duh zbog smrti rodilje Dragice Ivankić i njene bebe u siječnju 2002. Prvostupanjsku presudu optuženima Mislavu Luki Domljanu, Fadilu Hassanu i Renatu Baumanu objavit će sudac Mladen Žeravica (14 sati, Ilica 207).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙