FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 16. ožujka 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Britanski policajci i dio ostalog osoblja zaposlenog u policiji morat će svake godine dokazivati da je u dobroj tjelesnoj formi ili će im smanjiti plaću. Britanska vlada izradila je izvješće o plaćama policajaca i sugerirala da bi oni koji ne prođu test spremnosti tri puta godišnje trebali izgubiti do 8 posto plaće. Prije toga provedeno je istraživanje u kojem je sudjelovalo oko 11.500 policajaca iz londonske policije koje je pokazalo da njih 44 posto ima prekomjernu težinu, 19 posto je pretilo, a jedan posto iznimno debelo. Vladino izvješće predviđa i druge promjene koje bi omogućile da se policajcima lakše da otkaz, da im se smanje plaće, podigne dob za mirovinu te da se traže više kvalifikacije.

SYDNEY/TOKIO - Stotine Australaca i Japanaca u petak su zaposjele najveće Appleove trgovine u Sydneyu i Tokiju kako bi bili prvi u čijim će se rukama naći novi iPad. Treća verzija u tri godine prvi put je u petak distribuirana u deset zemalja: Australiji, Japanu, Singapuru, Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Državama, Kanadi i Hong Kongu. Zbog vremenske razlike, prve iPadove 'fanovi' su dočekali u Sydneyu. Stotine ih se okupilo pred Appleovom trgovinom kada je on u 8 ujutro otvorio vrata. U Tokiju je pred vratima čekalo 450 klijenata, a neki od njih došli su već dan ranije. Slična situacija očekuje se i u drugim zemljama jer bi tijekom sljedećih tjedan dana još 30 zemalja trebalo dočekati novi iPad, nešto teži od prethodnika, ali moćniji i s boljom kvalitetom slike.

WASHINGTON - Najviši čovjek na svijetu, Turčin Sultan Kosen (29), konačno je prestao rasti kada je dosegao visinu od 2 metra i 51 centimetar, i to zahvaljujući pobjedi njegova liječnika nad akromegalijom, bolešću koja spriječava prestanak rasta. "Prestao je rasti, to je dobro", rekao je liječnik Jason Sheehan. Taj neurokirug izvadio je Kosenu prije dvije godine tumor hipofize odgovoran za tako neuobičajen rast. Kosen je 2009. ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najviši čovjek na svijetu, a tada je bio visok 2,47 m.

MOSKVA - Ruski premijer Vladimir Putin u četvrtak je ukazom proglasio nekoliko slobodnih dana uključivo 7. svibnja kada će u Kremlju položiti predsjedničku prisegu, a odluku je objasnio željom da radnicima omogući nekoliko slobodnih dana za rekreaciju u prirodi i radove u povrtnjaku. Neradni dani bit će od nedjelje 6. do srijede 9. svibnja, rekao je Putin, pobjednik predsjedničkih izbora 4. ožujka. U Rusiji je 9. svibanj neradni dan i slavi se kao praznik završetka Drugog svjetskog rata. Putin je 4. ožujka sa 64 posto glasova pobijedio na predsjedničkim izborima koje međunarodni promatrači nisu ocijenili sukladnima demokratskim standardima.

RIO DE JANEIRO - Jedan od najboljih brazilskih nogometaša svih vremena Ronaldinho (31) gostujući u emisiji 'Mais Voce' na brazilskoj TV postaji Globo otkrio je kako nema namjeru prestati s noćnim provodima. "Još sam prelud za vjenčanje i miran obiteljski život. Teško je čovjeku kao ja imati djevojku," kazao je Ronaldinho, te dodao: "Mnogi me pitanju kada ću prestati sa svojim načinom života, ili kada ću barem malo usporiti, no ja im odgovaram vjerojatno nikada". Bivši najbolji nogometaš svijeta trenutačno je član Flamenga i daleko je od najboljih igračkih dana. Većina stručnjaka smatra kako je mogao još godinama vladati nogometnim svijetom, no silni noćni provodi udaljili su ga od trona. Tijekom karijere je igrao i za Gremio, PSG, Barcelonu i Milan, a za brazilsku reprezentaciju je sakupio 94 nastupa i zabio 33 gola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙