FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 16. ožujka

ZAGREB, 16. ožujka 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 16. ožujka:

SPLIT - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će svečanoj sjednici fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića. (12 sati, Teslina 12). Nakon toga predsjednik Republike Ivo Josipović obići će Institut za jadranske kulture i melioraciju krša (15,30 sati, Put Duilova 11).

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o Izvješću Nacionalnog vijeća za šport za razdoblje od 18. lipnja 2010. do 31. prosinca 2011. godine. Nacionalno vijeće za šport osnovano je 18. lipnja 2010. kao najviše stručno tijelo koje brine za razvoj i kvalitetu športa u Hrvatskoj. U svom prvom izvješću Vijeće među ostalim navodi kako, poštujući dosadašnje velike uspjehe hrvatskih športaša na međunarodnim natjecanjima te svjesno značajne uloge športa u hrvatskom društvu, smatra nužnim sastaviti objektivne, precizne i cjelovite pokazatelje o trenutnom stanju hrvatskog športa (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za ratne veterane kojoj je na dnevnom redu rasprava o razrješenju i imenovanju članova Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji predstavnika hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (10 sati, dvorana Josipa Šokčevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

VARAŽDIN - Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetit će Varaždinsku županiju te će nakon toga održati radni sastanak s ravnateljima zdravstvenih ustanova s područja Varaždinske županije. Prijam i sastanak zatvoreni su za predstavnike medija, a nakon sastanka predviđene su izjave za medije koje će, osim ministra Ostojića, dati i župan Varaždinske županije Predrag Štromar (11,30 sati, mala dvorana županijske palače, Franjevački trg 7).

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu trebalo bi se nastaviti svjedočenjem bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića koji je, kao i još nekoliko Sanaderovih prijatelja, založnim pravom na svoju kuću jamčio da bivši premijer i predsjednik HDZ-a neće pobjeći iz Hrvatske pusti li ga sud da se brani sa slobode. Nakon Bebića na klupi za svjedoke trebala bi se pojaviti i bivša ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Saslušanjem prvih svjedoka trebalo bi se nastaviti suđenje bivšem savjetniku u MUP-u Tomislavu Merčepu optuženom da je kao zapovjednik Pričuvne postrojbe MUP-a odgovoran za nezakonita uhićenja, mučenja, zlostavljanja i ubojstva civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja 1991. Zbog zauzetosti sudnica na zagrebačkom Županijskom sudu rasprava će se održati u dvorani 100 Trgovačkog suda (9 sati, Petrinjska 8).

ZAGREB - Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Agencijom za mobilnost organizira drugi okrugli stol Hrvatske stručne skupine za Bolonjski proces. Tijekom okruglog stola razgovarat će se o provedbi Bolonjskog procesa u Republici Hrvatskoj, uz poseban osvrt na kolaborativne doktorske programe i zajedništvo sveučilišta i gospodarstva u doktorskoj izobrazbi. Moderatori okruglog stola su prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu Blaženka Divjak, prorektor za mobilnost i projekte Sveučilišta u Zadru Leo Marušić i prorektorica za istraživanje i tehnologiju Sveučilišta u Zagrebu Melita Kovačević. (od 10 do 15 sati, aula Sveučilišta u Zagrebu, Trg Maršala Tita 14).

ZAGREB - Otvorenje izložbe dobitnika Grand Prix-a Zgrafa 10 Niklausa Troxlera (20 sati, galerija No, MSU, Avenija Dubrovnik 17). Niklaus Troxler švicarski je dizajner koji je svjetsku slavu stekao dizajniranjem plakata za jazz koncerte koje u posljednjih četrdeset godina organizira u svom rodnom gradu Willisau.

RIJEKA - Premijera opere "Manon Lescaut" Giacoma Puccinija pod dirigentskim vodstvom Nade Matošević Orešković u režiji Janusza Kica (19,30 sati, HNK Ivan pl. Zajc, Uljarska 1/I).

DUBROVNIK - Premijera predstave "Ljubavnik" Harolda Pintera u režiji Lawrencea Kiirua (19,30 sati, Gradsko kazalište Marina Držića - Teatar Bursa, Kovačka 1).

RIJEKA - Program ovogodišnjeg, 19. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci bit će predstavljen na konferenciji za novinstvo. Festival će se održati od 3. do 9. svibnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i galeriji Kortil u Rijeci, a na programu je osam predstava iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Poljske i Litve (11 sati, Salon grada Rijeke, Korzo 16).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙