FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran pozdravlja odluku velikih sila da pregovaraju

DUBAI, 14. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Iran je pozdravio u srijedu prihvaćanje nove runde pregovora o iranskom nuklearnom programu sa šest svjetskih sila rekavši da dvije strane trebaju odrediti "datum i mjesto" razgovora, izvijestili su iranski mediji.

Prošlog je tjedna visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton prihvatila iransku ponudu daljnjih razgovora sa šest svjetskih sila kako bi bi se postigao dogovor o budućnosti iranskih nuklearnih aktivnosti.

Iran je uporno odbijao optužbe zapada da je njegov nuklearni program pokriće za razvoj nuklearnog oružja tvrdivši da je njegova namjena u potpunosti mirnodopska.

"U pismu Catherine Ashton iranski pregovarač o nuklearnom programu Saed Džalili je pozdravio političku volju šest zemalja da se vrate razgovorima. On je također rekao da dvije strane trebaju ostati u kontaktu kako bi odredile datum i mjesto razgovora", rekla je službena novinska agencija IRNA.

U izvješću se kaže da pismo stavlja naglasak na konstruktivne i ozbiljne razgovore bez preduvjeta u cilju postizanja trajne suradnje.

"Džalili je rekao da pozdravlja stajalište Catherine Ashton o poštivanju prava Islamske Republike na korištenje mirnodopske nuklearne energije", dodala je IRNA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙