FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I Interpol uključen u "slučaj Musa"

SPLIT, 14. ožujka 2012. (Hina) - Općinsko državno odvjetništvo u Splitu danas je potvrdilo da surađuje s Interpolom u istrazi transfera bivšeg nogometaša Hajduka Igora Muse u španjolsku momčad Xerez iz 2002, a u kojem je, prema medijskim navodima, "nestalo" 300 tisuća eura.

"Općinsko državno odvjetništvo još od 2006. godine u vezi tog transfera provodi izvide u suradnji sa Odjelom za gospodarski kriminalitet županijske Policijske uprave u Splitu i Interpolom", izjavila je danas za Hinu glasnogovornica tog Općinskog državnog odvjetništva Rene Laura. Po njenim riječima tijekom 2009. i 2010. godine Općinsko je državno odvjetništvo u Splitu slalo Interpolu požurnice u vezi ovog slučaja.

"Interpol je jednim dijelom udovoljio našem zahtjevu, ali dok se ne prikupi cjelokupna dokumentacija i i potrebne obavijesti, mi ne možemo donijeti državno-odvjetničku odluku“, kazala je Laura, dodavši da će Općinsko državno odvjetništvo u Splitu takvu odluku donijeti kada kompletira dokumentaciju.

Prema navodima nekih portala Državno je odvjetništvo u vezi transfera Igora Muse u španjolsku momčad Xerez ispitalo 2008. godine Igora Štimca, te tadašnjeg direktora Hajduka Fredija Fiorentinija i odvjetnicu Hajduka Doris Koštu.

Po riječima Rene Laure, ovaj slučaj ima međunarodnu dimenziju jer je Hajduk ranije pred Arbitražnim sudom FIFA-e izgubio spor u vezi transfera nogometaša Muse u Xerex, ali je nakon toga Hajduk podnio "službenu prijavu“ nadležnom FIFA–inom tijelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙