FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu - 14. ožujka

ZAGREB, 13. ožujka 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 14. ožujka:

ZAGREB - Nastavak 3. sjednice Hrvatskog sabora u sklopu koje će zastupnici raspravljati o Godišnjem izvješću o radu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja za 2010. godinu. Agencija kao svoju temeljnu zadaću obavlja poslove zaštite tržišnog natjecanja te odobravanja, nadzora provedbe i eventualnog povrata državnih potpora, a u 2010. riješila je 323 predmeta od čega 250 iz područja tržišnog natjecanja, te 73 iz područja državnih potpora. Agencija je odgovorila na više od 200 upita poduzetnika, kao i provodila mjere iz svoje nadležnosti usmjerene na restrukturiranje odnosno privatizaciju hrvatskih brodogradilišta. Agencija je u 2010. sudjelovala u pregovorima s EU u poglavlju 8. "Tržišno natjecanje", te radila na ispunjavanju mjerila za zatvaranje pregovora, posebno u području državnih potpora u postupku ocjene planova restrukturiranja hrvatskih brodogradilišta, kao i daljnjem usklađivanju hrvatskog pravnog okvira s pravilima o zaštiti tržišnog natjecanja i državnim potporama iz pravne stečevine EU. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sudjelovat će na okruglom stolu pod nazivom "Nužnost učinkovitijeg procesuiranja ratnih zločina jačanjem regionalne suradnje i procesuiranjem zapovjedno odgovornih osoba", a predviđeno je obraćanje predsjednika Republike. U sklopu okruglog stola bit će iznesena zapažanja iz izvještaja o suđenjima za ratne zločine u 2011. koji su nedavno objavile tri organizacije koje zajednički sustavno prate suđenja za ratne zločine u Hrvatskoj i regiji od 2005. - Documenta, Građanski odbor za ljudska prava i Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek. Prisutnima će se, osim predsjednika Josipovića, obratiti direktorica Documente Vesna Teršelič, zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković Kunšt i šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren. (od 11 do 14 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2)

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović sudjelovat će na 3. godišnjoj konferenciji "Intelektiv", o intelektualnom vlasništvu koju organizira Američka gospodarska komora u Hrvatskoj. Intelektiv 2012. će kroz niz stručnih predavanja pružiti uvid u kretanje EU zakonodavstva na području intelektualnog vlasništva, pregled trenutačne situacije u srednjoj i istočnoj Europi te Hrvatskoj s naglaskom na provođenje mjera zaštite intelektualnog kapitala. Nazočnima će se obratiti predsjednik Republike Josipović, a na konferenciji sudjeluju, uz ostale, direktor Microsoft Hrvatska Ivan Vidaković, glavni direktor Hrvatskog društva skladatelja Nenad Marčec, glavni policijski inspektor u MUP-u Ivan Mijatović, predsjednik Uprave Blitz filma i video distribucije Hrvoje Krstulović i predsjednik uprave "Rimac automobili" Mate Rimac. (9 sati, kongresni centar Forum, Green Gold centar, Radnička 50).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu održane 8. redovite sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu. Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i prorektori izvijestit će o raspravi i odluci članova Senata o prijedlogu upisnih kvota za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih, stručnih i integriranih studija u akademskoj godini 2012./2013. te o ostalim aktualnim temama koje je Senat razmatrao na sjednici. (10 sati, mala vijećnica Rektorata, Trg maršala Tita 14).

LUDBREG - Svečanost proglašenja "Pravednika među narodima". Odličje "Pravednika među narodima" država Izrael dodjeljuje nežidovskim pojedincima koji su spasili Židove od holokausta. Ove godine odličje će primiti nasljednici bračnog para Drago i Draga Schmidlehner, koji su od sigurne smrti spasili Dana Flescha. (13 sati, Gradska vijećnica Pučkog otvorenog učilišta "Dragutin Novak", Trg Svetog Trojstva 19).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙