FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGS: vlada je najodgovornija za stanje u brodogradnji

RIJEKA, 13. ožujka 2012. (Hina) - Hrvatska vlada najodgovornija je za stanje hrvatske brodogradnje te bi sada morala javnosti reći što se događa s privatizacijom "3. maja", rekao je danas na konferenciji za novinare u Rijeci politički tajnik Primorsko-goranskog saveza Nikola Ivaniš.

PGS, kazao je, zabrinjavaju informacije po kojima nema novih ugovora o gradnji brodova te o višku od 1000 do 1500 radnika u riječkom brodogradilištu u takvim okolnostima, što je izneseno na sastanku ponuđača za privatizaciju "3. maja" Danka Končara s predstavnicima uprave i sindikata tog brodogradilišta protekle subote.

Postavlja se pitanje ima li u Končarevoj koncepciji nastavka djelovanja '3. maja' uopće mjesta za gradnju brodova, rekao je Ivaniš. Podsjetio je da je u programu preustroja, koji je prihvatila i hrvatska vlada i Europska komisija, predviđeno smanjenje broja radnika za 300, i to uglavnom prirodnim odljevom, te je zajamčen nastavak gradnje brodova.

Ivaniš je istaknuo da sindikati i javnost imaju pravo na ocjene i kritike događaja vezanih uz privatizaciju "3. maja" te da Končar ne može govoriti da se stvara neprijateljsko okruženje za njegov dolazak.

"Ne želimo biti dio onoga što može poslužiti kao alibi za njegov izlazak iz '3. maja' i brodogradnje kao što ne želimo niti da se on pretvori u manekena koji je za hrvatsku vladu zbog nekih razloga odigrao ulogu ponuđača", poručio je Ivaniš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙