FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brazil: Teixeira dao ostavku nakon 23 godine

RIO DE JANEIRO, 12. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Predsjednik Brazilskoga nogometnoga saveza Ricardo Teixeira u ponedjeljak je dao ostavku na dužnost koju je obnašao više od 23 godine.

Teixeira (64) je dao ostavku pritisnut brojnim aferama u brazilskome nogometu, pogotovu korupcionaškim u kojim se i on osobno spominje kao jedan od glavnih aktera, ali i zbog zdrastvenih razloga jer je prije nekoliko dana priznao da će na duže vrijeme biti odsutan zbog zdrastvenih teškoća.

"Odlazim s osjećajem nazavršena posla, iako sam u svoju misiju uložio i svoje zdravlje. U Brazilu nogomet povezujem s dvije osnovne postavke - talent i neorganiziranost. Kada Brazil pobjeđuje onda se slavi talent, a kada gubi kriva je neorganiziranost i tada se uvijek optuživalo samo mene", kazao je Teixeira.

Teixeira je, uz mjesto predsjednika Saveza, otišao i s dužnosti šefa Organizacijskog odbora Svjetskoga nogometnoga prvenstva u Brazilu 2014., što je posebno zabrinulo čelnike FIFA-e. Novi glavni operativac SP 2014 bit će bivši guverner države Sao Paulo Jose Maria Marin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙