FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: Idleb ponovo pod bombama, dvoje mrtvih

BEJRUT, 12. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Sirijska vojska je u ponedjeljak opet bombardirala pobunjenički grad Idleb, na sjeverozapadu zemlje, i istoimenu pokrajinu, gdje su stanovnici ostali bez vode i električne energije, javili su aktivisti za ljudska prava i sirijska nevladina udruga.

Usto, kako je objavila sirijska službena agencija Sana, "skupina naoružanih terorista" digla je u zrak naftovod po kojemu se loživo ulje doprema iz Homsa u Hamu, koja leži malo sjevernije. Agencija nije navela druge pojedinosti.

"Vojska je bombardirala četvrt Dbeit u Idlebu, a sada je na meti njezina topništva četvrt As-Saura, gdje se srušilo nekoliko zgrada", rekao je za agenciju France Presse Jaser, borac protiv režima, koji se preko Skypea javio s mjesta događaja. "Tenkovi i oklopna vozila kreću se gradom", dodao je.

"Humanitarno stanje je neopisivo, stanovnici nemaju vode i struje, a telefonske veze (fiksne i mobilne) su u prekidu", dodao je.

Vojska kontrolira dio četvrti u Idlebu koji je zauzela jurišem u subotu, ali pobunjenici još pružaju otpor u drugim dijelovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙