FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. ožujka 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić najavio je sinoć da će pokrenuti postupak koji traži Crkva kako bi se ispitale mogućnosti za proglašenjem blaženim kardinala Franje Kuharića. "Imenovat ću postulatora cause sljedećih dana", rekao je Bozanić u zagrebačkoj prvostolnici na misi u prigodi obilježavanja 10. obljetnice smrti kardinala Franje Kuharića. Nadbiskup je pozvao vjernike da od danas na ured Postulature dostavljaju svoja svjedočanstva o kardinalu Kuhariću. Postupak je preporučio molitvama vjernika te pomoći Blažene Djevice Marije i Blaženoga Alojzija Stepinca te podsjetio na poziv kardinala Kuharića Crkvi u hrvatskom narodu da čuva i živi cjelovitu katoličku vjeru u osobnom i obiteljskom životu. Bozanić je podsjetio kako je kardinal Kuharić između ostaloga bio i branitelj prava hrvatskoga naroda na slobodu i samostalnu državu. "Kakvi budu vjernici takva će biti i budućnost Hrvatske", podsjetio je Bozanić na Kuharićeve riječi.

ZAGREB - Šibenčani su sinoć u zagrebačkom hotelu Westinu održali tradicionalnu Šibensku večer u nazočnosti hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i drugih gostiju. "Cilj ove večeri je da se ostvare kontakti, da se prodiskutiraju i razmjene ideje, te da se lobira za ono što se želi od Šibenika napraviti kako bi mu se otvorile nove perspektive, u čemu svi mi želimo aktivno sudjelovati", kazao je na svečanosti predsjednik Društva Šibenčana Miljenko Bura. Šibenska večer tradicionalna je manifestacija koja se u organizaciji Društva Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu održava od 1974., a ove je godine okupila oko 450 Šibenčana i njihovih gostiju iz politike, gospodarstva i kulture. "Takav odaziv smatramo potporom naporima Šibenika da napravi iskorak, i potporom težnji Društva da se transformira u lobistički centar svih onih koji promišljaju o prosperitetnijem Šibeniku", napomenuo je Bura. Svečanosti su među ostalima nazočili i predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

VINKOVCI - Završio je dvodnevni Međunarodni pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda "9. pčelarski dani" na kojem je u protekla dva dana u Vinkovcima sudjelovalo više od 80 izlagača iz Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije. Sajam je posjetilo između šest i sedam tisuća posjetitelja koji su na sajamskim štandovima imali prigodu kušati i kupiti med i ostale pčelinje proizvode te razgledati opremu za proizvodnju meda i uzgoj pčela. "Sajam je ispunio sva naša očekivanja kao i očekivanja brojnih izlagača koji su na sajmu sklopili niz poslova vezano uz otkup i prodaju meda te prodaju i kupovinu pčelarske opreme i hrane za pčele", kazao je predsjednik Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Željko Šuran. Pored sajamskog dijela, u sklopu "9. pčelarskih dana" održan je i tradicionalni stručno-znanstveni skup "Dobra pčelarska praksa" o čemu su izlagali stručnjaci iz Hrvatske, Srbije i BiH.

ZAGREB - Cijenjena američka rock grupa Wilco nastupit će danas u Paviljonu 9 zagrebačkog Velesajma u sklopu europske turneje na kojoj promovira posljednji album "The Whole Love". Osim što će predstaviti novi materijal, taj će inovativni i alternativni bend s čvrstim korijenima u tradicionalnoj američkoj glazbi, na svom prvom, dugo očekivanom nastupu u Hrvatskoj, publici dati i presjek dojmljive 18-godišnje karijere. Wilco su osnovani 1994. godine nakon raspada kultne alt-country grupe Uncle Tupelo. Već su svojim prvim albumom "A.M." skrenuli pozornost na sebe, a uspjeh se nastavio i sa sljedećim albumima "Being There" (1996.) i "Summerteeth" (1999.). Nakon dužeg razdoblja djelovanja na nezavisnoj sceni, konačno ih sjajni album "Yankee Hotel Foxtrot" 2002. godine lansira među širu publiku. Bend predvodi pjevač i gitarist Jeff Tweedy čija je glazbena kreacija glavna pokretačka snaga stvaralaštva grupe Wilco koja je poznata i po uzbudljivim, intenzivnim koncertnim nastupima.

ZAGREB - Javna vatrogasna postrojba Ivanić Grad jučer je prilikom gašenja požara u staji u Ivanić Gradu pronašla mrtvog muškarca, izvijestila je zagrebačka policija. Identitet muškarca još nije potvrđen, a pretpostavlja se da je uzrok smrti požar izazvan paljenjem granja. Vatra je zahvatila korov, a požar se potom proširio na obližnji štagalj. Točne se okolnosti još utvrđuju, a truplo muškarca odvedeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje će se obdukcijom utvrditi točan uzrok smrti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙