FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka grupa Wilco nastupa sutra u Zagrebu

ZAGREB, 10. ožujka 2012. (Hina) - Cijenjena američka rock grupa Wilco nastupit će sutra u Paviljonu 9 zagrebačkog Velesajma u sklopu europske turneje na kojoj promovira posljednji album "The Whole Love".

Osim što će predstaviti novi materijal, taj će inovativni i alternativni bend s čvrstim korijenima u tradicionalnoj američkoj glazbi, na svom prvom, dugo očekivanom nastupu u Hrvatskoj, publici dati i presjek dojmljive 18-godišnje karijere.

Wilco su osnovani 1994. godine nakon raspada kultne alt-country grupe Uncle Tupelo. Već su svojim prvim albumom "A.M." skrenuli pozornost na sebe, a uspjeh se nastavio i sa sljedećim albumima "Being There" (1996.) i "Summerteeth" (1999.). Nakon dužeg razdoblja djelovanja na nezavisnoj sceni, konačno ih sjajni album "Yankee Hotel Foxtrot" 2002. godine lansira među širu publiku.

Za idući album "A Ghost Is Born" iz 2005. dobivaju Grammyja, nakon čega slijede dva manje eksperimentalna, smirujuća albuma "Sky Blue Sky" i "Wilco (The Album)". Posljednji album "The Whole Love" je dobio izrazito pohvalne ocjene kritike i publike, a njime se Wilco vraćaju kreativnim rješenjima i originalnom spoju raznih glazbenih pravaca kao što su rock, pop, country, folk, elektronika, psihodelija. Nedavno je nominiran za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg rock albuma.

Bend predvodi pjevač i gitarist Jeff Tweedy čija je glazbena kreacija glavna pokretačka snaga stvaralaštva grupe Wilco koja je poznata i po uzbudljivim, intenzivnim koncertnim nastupima.

Njihov koncert u Paviljonu 9 najavni je koncert za nadolezeći INmusic festival koji će se održati 28., 29. i 30. lipnja na Jarunu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙