FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana Šibenska večer u Westinu

ZAGREB, 10. ožujka 2012. (Hina) - Šibenčani su večeras u zagrebačkom hotelu Westinu održali tradicionalnu Šibensku večer u nazočnosti hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i drugih gostiju.

"Cilj ove večeri je da se ostvare kontakti, da se prodiskutiraju i razmjene ideje, te da se lobira za ono što se želi od Šibenika napraviti kako bi mu se otvorile nove perspektive, u čemu svi mi želimo aktivno sudjelovati", kazao je na svečanosti predsjednik Društva Šibenčana Miljenko Bura.

Šibenska večer tradicionalna je manifestacija koja se u organizaciji Društva Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu održava od 1974., a ove je godine okupila oko 450 Šibenčana i njihovih gostiju iz politike, gospodarstva i kulture.

"Takav odaziv smatramo potporom naporima Šibenika da napravi iskorak, i potporom težnji Društva da se transformira u lobistički centar svih onih koji promišljaju o prosperitetnijem Šibeniku", napomenuo je Bura.

Svečanosti su među ostalima nazočili i predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Društvo Šibenčana jedno je od nastarijih zavičajnih društava u Zagrebu koje u kontinuitetu djeluje od 70-tih godina prošloga stoljeća. Formalno članstvo Društva danas broji 500-tinjak članova, no procjenjuje se da je Šibenčana u Zagrebu više od deset tisuća.

U gotovo 40 godina djelovanja, Društvo je organiziralo niz događanja - od humanitarnih i dobrotvornih koncerata do tribina s temama iz svijeta umjetnosti, znanosti, povijesti, književnosti, itd. Njegovi su članovi brojne istaknute osobe, profesori, doktori znanosti i liječnici.

Društvo posljednjih godina naglasak stavlja na ulogu šibenskih studenata u Zagrebu, pa je 2008. osnovalo Klub šibenskih studenata i studenata prijatelja Šibenika, kao "potporu promociji Šibenika i onome što se od Šibenika planira napraviti", jer "nema bolje perspektive za neki grad od orijentacije na aktivnosti i rad sa studentima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙