FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donatorska večer u Sveučilišnom kampusu u Rijeci

ZAGREB, 9. ožujka 2012. (Hina) - U restoranu Sveučilišnog kampusa u Rijeci večeras je održana druga akademska donatorska večer na kojoj se prikupljao novac za stipendije studenata Sveučilišta u Rijeci.

Organizatori manifestacije su Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZPUSS), Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Sveučilište u Rijeci. Uzvanici su plaćanjem pozivnica, odnosno ulaznica po 1000 kuna za dvije osobe večeras donirali zakladama oko 150.000 kuna.

Visoki pokrovitelj manifestacije, predsjednik Republike Ivo Josipović istaknuo je da je obrazovanje jedan od nezaobilaznih kotača koji moraju pokrenuti hrvatsko društvo unaprijed. Izrazio je uvjerenje da će studenti kojima će se dodijeliti stipendije bitno pomoći razvoju zemlje.

Ocijenio je da je Sveučilište u Rijeci ponos grada i to zbog reputacije uspješne i ugledne institucije.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ustvrdio je da Hrvatska mora mnogo više ulagati u istraživanja ako želi biti društvo znanja i jednakih šansi. Zasad, rekao je, to još nije jer je u zemlji tek 18 posto visokoobrazovanih u odnosu na prosjek EU-a od 30 posto.

Okupljene je pozdravila i ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci Sanja Barić istaknuvši da je ova zaklada do sad prikupila oko 8,4 milijuna kuna, a podijelila 6,6 milijuna financirajući 1600 djelatnosti i vlastitih 40 programa.

Predsjednica Upravnog odbora Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu Lidija Gašparović rekla je da je NZPUSS do sad stipendirala 3000 studenata, a od ove godine je prvi put pokrenuto i stipendiranje učenika završnih razreda srednjih škola.

Uz predsjednika Josipovića i ministra Jovanovića predstavnici državne vlasti na večeri su bili ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić. Uzvanici, sudionici donatorske večeri bili su brojni riječki gospodarstvenici i predstavnici javnog života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙