FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Marseilleu nađena bomba iz II. svjetskog rata

MARSEILLE, 9. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Dvojica radnika na gradilištu u luci Marseilleu, na jugu Francuske, lakše su ranjena u petak ujutro kada je eksplodirala naprava iz Drugog svjetskog rata, doznaje se od policije.

"Po dimenzijama eksplozivne naprave, riječ je o bombi teškoj jednu tonu", ali ne znamo koliko je njezino eksplozivno punjenje, dodaje policija.

Na mjesto događaja poslana je pirotehnička ekipa a u petak je još trajalo vještačenje radi utvrđivanja podrijetla bombe i deaktiviranja naprave, rekao je u telefonskom razgovoru za agenciju France Presse čelnik policije Christophe Merlin s mjesta događaja.

Pirotehničari trebaju utvrditi je li ta naprava iz Drugog svjetskog rata "engleska, njemačka ili američka bomba, što će im omogućiti daljnje postupanje u vezi s njezinim deaktiviranjem i uništenjem", dodao je Merlin.

Detonaciju je prouzročio građevinski stroj koji je udario u bombu tijekom radova u luci.

18. siječnja 2012. oko 4.300 građana Marseillea moralo se evakuirati radi uklanjanja bombe iz Drugog svjetskog rata pronađene na gradilištu muzeja u staroj luci. Bomba je bila teška 250 kg i imala je 120 kg ekslozivnog punjenja. Dovezena je na pučinu gdje je uništena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙