FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani kršćanske kulture od 24. ožujka do 3. travnja

ZAGREB, 9. ožujka 2012. (Hina) - Međunarodna manifestacija Dani kršćanske kulture održat će se od 24. do 3. travnja u Splitu, Zadru, Dubrovniku i Šibeniku, a u bogatom programu koji obuhvaća sedamdesetak događaja sudjelovat će više od 300 sudionika.

Želja je organizatora, nakladne kuće Verbum, ukazati na bogatstvo kulture koju baštinimo, ali isto tako i na autore koji stvaraju nadahnuti vrijednostima koje su u temeljima zapadne kulture, ističe se u priopćenju.

U sklopu manifestacije bit će postavljene izložbe akademskih umjetnika poput Mile Skračića, Josipa Botterija Dinija, Šime Vulasa i Kuzme Kovačića, a filmski će program obilježiti nekoliko dokumentarnih filmova, filmskih klasika te igranih filmova koji dosad nisu prikazani u Hrvatskoj.

Raznovrstan glazbeni program podsjetit će na Marka Marulića, Ljubu Stipišića Delmatu, pučke napjeve, a nastupit će glazbeni umjetnici s područja ozbiljne glazbe, kao i neke od najpoznatijih klapa, ističu organizatori.

Najavljeno je i sudjelovanje gostiju iz inozemstva poput europarlamentarke Doris Pack te publicista Manfreda Lütza koji će govoriti o odnosu religije i ateizma.

Na svečanom zatvaranju u Splitu akademiku Josipu Bratuliću bit će uručena nagrada "Andrija Buvina" koja se u sklopu manifestacije dodjeluje za izniman doprinos kršćanskoj kulturi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙