FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 9. ožujka

ZAGREB, 9. ožujka 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 9. ožujka koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Nastavak 3. sjednice Hrvatskog sabora u sklopu koje će zastupnici raspravljati i glasovati o prijedlogu ratifikacije ugovora o pristupanju Hrvatske

Europskoj uniji. Ugovor o pristupanju Republike Hrvatske EU ratificiralo je pet od 27 zemalja EU-a: Malta, Slovačka, Mađarska, Bugarska i Italija. Hrvatska je Ugovor potpisala 9. prosinca prošle godine, kada su u Bruxellesu svoj potpis na taj dokument stavili predsjednik Republike Ivo Josipović i bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor te predstavnici svih zemalja članica Europske unije (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Početak suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu osječkom poduzetniku Dragi Tadiću, optuženom za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila osuđujuća presuda Branimiru Glavašu za ratni zločin. Na suđenju se očekuje svjedočenje Glavaša i predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina (11 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

RIJEKA - Udruga za razvoj visokoga školstva "Universitas" organizira tribinu pod nazivom "Hrvatska znanost i visoko obrazovanje na prekretnici – kako dalje?" na kojoj će sudjelovati ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i njegovi pomoćnici Ružica Beljo Lučić i Saša Zelenika (12 sati, Učiteljski fakultet, Sveučilišni kampus).

ZAGREB - Transparency International Hrvatska (TIH) organizira okrugli stol pod nazivom "Kako učiniti financiranje političkih aktivnosti preglednijim". Cilj

okruglog stola je analiza prve godine primjene Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe te razmatranje mogućnosti njegova unapređenja. Prisutnima će se pozdravnim govorom obratiti predsjednik TIH-a Nikola Kristić, predsjednik GRECO-a Marin Mrčela, Veleposlanik Kraljevine Norveške Henrik Ofstad, šef Delegacije EU u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren i ministar uprave Republike Hrvatske Arsen Bauk. U radu okruglog stola sudjelovat će stručnjaci GRECO-a, profesori sa Sveučilišta u Zagrebu, Beogradu, Lisabonu i Mariboru, stručnjaci i predstavnici tijela nadležnih za kontrolu izbora i nevladinih udruga iz Hrvatske i inozemstva te predstavnici nadzornih tijela u Hrvatskoj i hrvatskih političkih stranaka (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, Markov trg 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom nastupa hrvatskih nakladnika i autora na Sajmu knjiga u Leipzigu od 15. do 18 ožujka 2012. godine. Program, katalog i pojedinosti nastupa predstavit će ministrica kulture Andrea Zlatar Violić i načelnica Odjela za promidžbu knjige i čitanja Dubravka Đurić Nemec. Konferenciji će prisustvovati i predstavnici Zajednice nakladnika i knjižara kao organizatora nastupa te nakladnici hrvatskih izdanja djela autora čije su knjige prevedene na njemački i koji će gostovati na Sajmu knjiga (10 sati, Velika dvorana Ministarstva kulture, Runjaninova 2).

ZAGREB - Redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza (11 sati, hotel Westin).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙