FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: Režim će pasti za nekoliko mjeseci

LONDON, 6. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Britanski veleposlanik u Siriji ocijenio je u utorak u The Timesu da bi režim predsjednika Bašara al-Asada mogao pasti do konca godine, a možda i puno prije.

Ovo je prvi razgovor na koji je pristao Simon Collis otkako je Velika Britanija u četvrtak najavila povlačenje čitavog dipomatskog osoblja iz Sirije i zatvorila veleposlanstvo "iz sigurnosnih razloga", ističe list.

Režim predsjednika Asada je "poput stabla nagrižena iznutra" i "poput napuknute brane", ističe diplomat.

"Pritisak raste i moguće je da će sve ići brzo čim on popusti. Osobno, ne vjerujem da će izdržati do kraja godine, a možda će popustiti i puno prije", istaknuo je veleposlanik koji je četiri godine proveo na dužnosti u Damasku.

Collis misli da se "može dogoditi nešto što će uzrokovati brz pad (režima). Potpora režimu slabi i sve veći broj ljudi shvaća da je režim osuđen i ne žele potonuti skupa s njim", dodao je.

Veleposlanik koji je "ogorčen" i "obeshrabren" zbog nasilja u Siriji, opisuje stanje u Homsu kao "mali Staljingrad", istaknuvši da je stanje u tome gradu i širom zemlje gore nego što se na Zapadu misli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙