FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijska vojska bombardira most kojim izbjeglice bježe u Libanon

BEJRUT, 6. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Sirijska vojska bombardirala je u utorak most u pokrajini Homsu, u središtu zemlje, na glavnom putu kojim sirijski izbjeglice i ranjenici bježe u Libanon, izjavila je za agenciju France Presse sirijska nevladina udruga i aktivisti za ljudska prava.

"Režimske snage su u utorak bombardirale most pokraj Kuseira, u pokrajini Homsu, kojim sirijski izbjeglice i ranjenici bježe u Libanon", rekao je Rami Abdel Rahman, direktor Sirijskog opservatorija za ljudska prava, dodajući da je most blizu granice.

Sirijske vlasti "pokušavaju zatvoriti sve prijelaze između Libanona i Sirije, napose u okolici Kuseira i Tal Kalaha", u pokrajini Homsu, uz istočnu i sjevernu granicu s Libanonom.

"Topništvo je bombardiralo most kojim su izvučeni Edith Bouvier i ostali ranjenici", rekao je Hadi Abdalah, aktivist Općeg povjerenstva sirijske revolucije sa sjedištem u Homsu.

Oko 2.000 sirijskih izbjeglica stigli su tijekom vikenda u susjedni Libanon, bježeći pred nasiljem, poglavito u pokrajini Homsu, rekla je u utorak glasnogovornica UNHCR-a (UN-ovo Visoko povjereništvo za izbjeglice) u Ženevi.

"Jučer smo im zajedno s našim partnerima podijelili hranu i pomoć", rekla je.

Izbjeglice su smješteni u obiteljima, dodala je.

Po podatcima UNHCR-a, 7.058 sirijskih izbjeglica evidentirano je u Libanonu otkako je prije godinu dana izbila pobuna koju sirijski režim guši u krvi.

Sirijski izbjeglice koji su stigli na sjever i istok Libanona, nerijetko s tek nekoliko komada odjeće, žive ondje u bijednim uvjetima, smješteni u libanonskim obiteljima, u školama ili napuštenim zgradama, prateći na televiziji vijesti iz domovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙