FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashton poziva Rusiju da se pridruži naporima za prekid nasilja u Siriji

HELSINKI, 6. ožujka 2012. (Hina/AFP) - Rusija bi se, nakon što su prošli predsjednički izbori, trebala pridružiti naporima međunarodne zajednice da se prekine nasilje u Siriji, kazala je u utorak visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton.

"Sada kada su izbori završili, važno je nastaviti pokušavati uvjeriti Rusiju da igra svoju ulogu u Vijeću sigurnosti", kazala je Ashton tijekom posjeta Helsinkiju.

"Imala sam nekoliko razgovora s ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom", kazala je. "Znam da su i Rusi željeli izvršiti pritisak na Asada, no moraju shvatiti da to nije bilo učinkovito i nadam se da ćemo idućih dana nastaviti s radom u Vijeću sigurnosti", dodala je.

Nešto prije, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Genadij Gatilov ocijenio je da novi prijedlog rezolucije Vijeća sigurnosti koji traži da se dopusti slanje humanitarne pomoći sirijskim gradovima nije uravnotežen.

Rusija je do sada u UN-u blokirala sve rezolucije koje su osuđivale nasilje u Siriji, u kojem je u zadnjih godinu dana poginulo više od 7600 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙