FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 6. ožujka

ZAGREB, 6. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 6. ožujka.

ZAGREB - Drugi po redu Brown forum na temu "Gospodarske mogućnosti na razini općina" najaviti će organizatori foruma na konferenciji za novinare u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Brown forum će se održati 2. i 3. travnja u Opatiji, a okupit će predstavnike lokalnih uprava i samouprava te poslovne ljude iz regije i SAD-a kako bi se prenijela pozitivna iskustva o tome na koji način promovirati održivi gospodarski rast, pružiti pomoć lokalnim poduzetnicima, inozemnim i domaćim investitorima te staviti u pogon dostupne resurse kako bi ih privukli u što većem broju u vlastite općine, gradove i županije. Prvi je Brown foruma održan prošle godine u Dubrovniku, a njime je obilježeno i 15 godina od nesretne pogibije američke delegacije predvođene ministrom trgovine Ronom Brownom prilikom slijetanja zrakoplova 1996. godine (12 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Upute za zaštitu dostojanstva zaposlenih žena na radu u povodu obilježavanja Međunarodnoga dana žena, 8. ožujka, predstavit će tri ženske sindikalne grupe - Ženska sekcija Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Odbor žena Nezavisnih hrvatskih sindikata i Koordinacija Žena Hrvatske udruge sindikata, u suradnji s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova Višnjom Ljubičić (10 sati, Radnički dom, Trg kralja Petra Krešimira IV., dvorana 518/V. kat)

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za prosinac prošle godine iznosila je 6.426 kuna, što je za 33 kune ili nominalno za 0,5 posto manje nego za isti mjesec godine prije, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. Na mjesečnoj razini, prosječna je zagrebačka neto plaća za prošlogodišnji prosinac u odnosu na onu za studeni bila manja za 440 kuna ili nominalno za 6,4 posto, pri čemu treba imati u vidu da su na visinu prosječne plaće isplaćene za studeni utjecale isplate božićnica. Za razdoblje od siječnja do prosinca prošle godine prosječna je neto plaća u Zagrebu iznosila 6.395 kuna, što je nominalno povećanje za 1,7 posto u odnosu na godinu prije. Prema pojedinim djelatnostima, najviša je prosječna neto plaća za prosinac prošle godine u Zagrebu isplaćena u upravljačkim djelatnostima; savjetovanju u vezi s upravljanjem, od prosječnih 13.195 kuna. Najniže su pak prosječnu neto plaće za prosinac u Zagrebu imali zaposleni u uslugama u vezi s upravljenjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika, u iznosu od 3.171 kunu.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙